Deze vegetarische lasagne zit bomvol groene groente, het is een all veggies lasagne met courgette, broccoli en doperwten. De courgette verwerken we in een romige pastasaus met ricotta, ui en knoflook. Een verrukkelijke vega lasagne!

Een tijdje terug bedacht ik voor een lasagne recept met zalm, een saus op basis van groente. Courgette om precies te zijn. En dat pakte zo goed uit, dat ik het nog een keer wilde doen. Omdat we toch steeds vaker vegetarisch eten, als zogenoemde flexitariers, maken we ook vaker vegetarische recepten. In dit lasagne recept heb je absoluut niet het gevoel dat je vlees mist. Het is een volwaardige en voedzame maaltijd.

Vegetarische lasagne op een bord

Pastasaus van courgette en ricotta

De courgettes bak ik eerst in olie met ui en knoflook. Dit ruikt al zo lekker! De courgette gaat de keukenmachine in met ricotta, een beetje zeezout en oregano. Een heerlijke en romige saus!

De saus bevat al twee courgettes, daarbij gaat er nog 500 gram broccoli en 150 gram doperwten in dit recept. Dat is nog eens een lekkere portie groente. De broccoli kook je 5 minuten voor, de doperwten (uit de diepvries) kunnen er zo bij. Gebruik volkoren lasagne bladen, die hebben niet alleen meer smaak, ze zijn ook voedzamer en bevatten meer vezels.

Omdat het er leuk en lekker uit ziet, leg ik 4 plakjes tomaat op de geraspte kaas-oregano topping. Na 40 minuten op 180 graden heb je een verrukkelijke vegetarische lasagne op tafel staan. Geniet ervan!

Vegetarische lasagne

een heerlijke vega lasagne met courgette, broccoli en doperwten
30 min
40 min
1 uur 10 min
Toevoegen aan ‘Mijn Recepten’
Dit recept is voor: 4 porties

Dit heb je nodig

  • 2 courgette
  • 1 ui
  • 2 teen knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 1 tomaat
  • 2 el oregano - gedroogd
  • 250 gr ricotta
  • zeezout - naar smaak
  • 500 gr broccoli
  • 150 gr doperwten - diepvries
  • 9 lasagne bladen - volkoren
  • 125 gr jonge kaas - geraspt

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd de courgette in blokjes, snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
  • Fruit de ui en knoflook in een beetje olijfolie en bak vervolgens de courgetteblokjes zo’n 5 minuten mee.
  • Snijd intussen de broccoli in plakken en kook ze ongeveer 5 minuten beetgaar in een pan met water
  • Pureer het courgettemengsel in een keukenmachine of blender en voeg de oregano, de ricotta en zout naar smaak toe.
  • beleg een ovenschaal met 1/5 van het courgettemengsel.
  • Leg nu 3 lasagnebladen, 1/5 van het courgettemengel en 1/3 van de broccoli en doperwten in de ovenschaal.
  • Herhaal dit twee keer, eindig met het laatste beetje courgettemengsel.
  • Strooi hier de geraspte kaas overheen, snijd 4 plakken en de tomaat en leg ze op de kaas, strooi er nog een beetje oregano overheen
  • Bak de lasagne in 40 minuten gaar in de oven.
Print dit recept
Recept: Hoodfgerecht
Keuken: Nederlands
Porties: 4
Door: Jennifer
Vegetarische lasagne recept