Een makkelijke en snelle maaltijd, dat is deze volkorenpasta met zalm, courgette en tomaat. We brengen de maaltijd op smaak met Boursin en wat grof gemalen peper. Simpel, gezond en snel, wat wil je nog meer op een doordeweekse dag.

Veel van onze recepten zijn koolhydraatarm, maar niet allemaal. Met dit recept willen we vooral de nadruk leggen op het gebruiken van volkorenpasta in plaats van gewone pasta. 82% van alle pastaĀ die gekocht wordt is niet volkoren. De smaak is vrijwel hetzelfde maarĀ het verschil in voedingsstoffen is groot.

Volkorenpasta vs normaleĀ pasta

De verschillen zijn groot. Als we 100 gram van beide pasta’s met elkaar vergelijken dan ziet dat er zo uit:

Volkoren versus normaal

  • Vezels: 9,5 gram | 3,4 gram
  • Vitamine B1: 0,5 milligram | 0,1 milligram
  • Vitamine B2: 0,12 milligram | 0,07 milligram
  • Vitamine B6: 0,3 milligram | 0,06 milligram
  • Kalium: 480 milligram | 160 milligram
  • Calcium: 35 milligram | 30 miligram
  • Fosfor: 350 milligram | 200 milligram
  • IJzer: 3,5 milligram | 1,6 milligram
  • Magnesium: 100 milligram | 60 milligram
  • Koper: 0,5 milligram | 0,1 milligram
  • Zink: 3 milligram | 1,6 milligran

Van al deze vitamines, mineralen en vezels is er ruimschoots meer aanwezig in volkorenpasta. De hoeveelheid complexe koolhydraten is daarnaast groterĀ bij volkorenpasta en mede door de vezels zorgt volkorenpasta daarom voor meer verzadiging.

Volkorenpasta met zalm, courgette en tomaat

Heerlijk snel recept met volkorenpasta, zalm en groente
15 min
15 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 150 gr Volkorenpasta
  • 1 Courgette
  • 10 Snoeptomaatjes
  • 100 gr Zalmsnippers
  • 50 gr Boursin

Zo maak je het

  • Bereid de volkorenpasta zoals op de verpakking wordt aangegeven
  • Snijd ondertussen de courgette in kleine blokjes en de tomaatjes in vieren
  • Zodra de pasta klaar is giet je hem af en doe je er de courgette, de tomaatjes, de zalm en de Boursin bij. Schep alles door elkaar en maal er wat peper overheen
Print dit recept
Recept: Hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Porties: 2
Door: Sven