Een heerlijk wokrecept met kip, paprika, ananas, gember en Spaanse peper. Er zijn volop wokrecepten met kip en wokrecepten met groenten. Je kunt dan ook eindeloos variëren. In dit recept combineren we zoete ananas met pittige Spaanse peper en dat is een lekkere combinatie. Wokken biedt veel voordelen: het is snel klaar, je hebt maar één vieze pan, de vitamines en mineralen blijven optimaal behouden doordat je de groenten kort verhit wat het nog gezonder maakt en het is gewoon erg lekker!

Wokken met kip, paprika en ananas

Lekker wokken!
15 min
15 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 300 gr Kipfilet
  • 1 rode paprika
  • 2 Bosuien
  • 1 Spaanse peper
  • 1/4 Ananas
  • 10 gr gember - vers
  • 1 el Sojasaus
  • 1 el Olijfolie

Zo maak je het

  • Snijd de kipfilet in blokjes
  • Snijd de paprika in blokjes, bosui in stukken van vijf cm en de ananas in blokjes
  • Snijd de Spaanse peper klein en verwijder de zaadjes
  • Schil de gember en snij klein
  • Wok de kipfilet met de olijfolie in vijf minuten gaar
  • Wok de paprika, bosui, peper en gember even mee
  • Roer de sojasaus en de ananas er doorheen en verwarm nog even mee
Print dit recept
Recept: Hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Porties: 2
Door: Sven