Ons recept voor avocado met ei uit de oven inspireerde ons voor deze gevulde tomaat met ei en pesto.

Als je een eitje in de oven kan bakken in een avocado (overigens verrassend lekker en super voedzaam), dan kan dat vast ook wel in een tomaat. Met de combinatie tomaat en ei zit je sowieso wel goed. Wat zullen we nog toevoegen? Toevallig hadden we nog wat van deze zelf gemaakte pesto in de koelkast staan. Ja, dat klinkt goed. En het smaakte goed, super goed! Het leuke aan dit gevulde tomaat recept, is dat je het op heel veel verschillende manieren kan serveren. Als koolhydraatarm ontbijt, als culinair voorgerecht, als vegetarisch bijgerecht of als lunch. Voor de lunch gebruik je 2 tomaten per persoon. Deze gevulde tomaat met ei en pesto is dus een veelzijdig recept en ook weer erg voedzaam. Het enige nadeel is dat je de inhoud van de tomaat, die vol zit met goede voedingsstoffen zit, niet gebruikt. Je kan dit natuurlijk aan het konijn geven (als je die hebt), maar je kan het ook gebruiken in een lekker sapje. Bijvoorbeeld in deze wortelsap met tomaat, citroen en basilicum.

Gevulde tomaat met ei en pesto

10 min
25 min
35 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 2 Tomaten
  • 2 Eieren
  • 2 el Groene pesto
  • Peper - naar smaak
  • Zout - naar smaak

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Snij het kapje van de tomaten en hol ze uit met een lepel
  • Leg in beide tomaten de helft van de pesto
  • Breek de eieren voorzichtig en giet in de tomaat
  • Verdeel de rest van de pesto er overheen
  • Strooi wat peper en zout over de tomaten
  • Leg de tomaten in een ovenschaal 25 minuten in de oven totdat de eieren gestold zijn, de nattigheid die blijft is olie uit de pesto
Print dit recept
Recept: Bijgerecht
Keuken: Hollands
Porties: 2
Door: Jennifer