Deze lente ui soep is lekker licht, ideaal als voorgerecht of als lichte maaltijd. We hebben verse koriander gebruikt als tweede smaakmaker, maar je zou er ook nog gebakken spekjes bij kunnen serveren, of wat snippers gerookte zalm.

En ben je niet zo’n fan van koriander, dan kan je ook verse peterselie gebruiken. Koriander heeft een frisse smaak. Het hoofdingrediĆ«nt voor deze soep is lente ui. Wat is het verschil tussen lente ui en bosui? Het is hetzelfde gewas, alleen lente ui wordt eerder gerooid. Lente ui lijkt daarom meer op een soort mini preitje en de bosui heeft al een bolletje gekregen. Uien zijn erg gezond en bevatten veel vitamines en mineralen. Daarbij zou ui ook helpen tegen verkoudheid door uien thee te drinken, rauwe ui te eten of aan rauwe ui te snuiven … Heb jij het weleens uitgeprobeerd? Wij houden het maar even bij deze heerlijke lente ui soep ;-).

Lente ui soep

30 min
30 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 2 bosjes Lente ui
  • 1,5 l Bouillon
  • 1 Ui
  • 30 gr Koriander - vers
  • 2 tenen Knoflook
  • 2 tl Sambal
  • 200 ml Slagroom
  • Roomboter - om in te bakken

Zo maak je het

  • Snij de ui en knoflook fijn en fruit in een soeppan met wat roomboter
  • Snij de lente-ui in ringen en voeg toe, bak kort mee
  • Vul de waterkoker en zet aan
  • Voeg 2 liter water toe aan de lente ui (wij vullen de waterkoker twee keer)
  • Snij de koriander fijn
  • Voeg 2 eetlepels bouillonpoeder, 2/3 van de koriander, de sambal en wat peper toe aan de soep en laat 10 minuten zachtjes koken
  • Haal de pan soep van het vuur en pureer de soep met een staafmixer
  • Roer de slagroom door de soep en zet nog even op laag vuur
  • Serveer de soep met wat verse koriander
Print dit recept
Recept: Soep
Keuken: Hollands
Porties: 2
Door: Jennifer