Wrap it up! Alweer een nieuw wrap recept online die jullie allemaal moeten proeven! Deze keer heb ik hem gemaakt met zwarte bonen uit stazak van HAK, biet, een uitje en wat spinazie. Bij de andere wrap recepten gebruik ik cremè fraîche om de wrap dicht te plakken, dit keer heb ik daar hummus voor gebruikt. En dat is verrassend lekker. Allemaal aan de wrap!

In ons eerste lunchwrap recept gebruiken we linzen voor de vulling. Dit beviel zo goed dat we nogmaals bonen wilde gebruiken. We hebben gekozen voor zwarte bonen van HAK. De bonen kun je direct uit stazak toevoegen aan de wrap. Super makkelijk en snel waardoor de wraps met vijf minuten klaar zijn. Bonen voegen daarbij een belangrijke portie eiwitten en vezels toe waardoor je lang verzadigd blijft na het eten van deze wraps.

De 250 gram groente per dag troef

Lunchen met een wrap is onze nieuwe troef die we inzetten om elke dag minimaal 250 gram groente binnen te krijgen. Omdat 250 gram groente in één maaltijd vrij veel is, en groente meestal alleen bij de avondmaaltijd gegeten wordt, zijn wij altijd opzoek naar middelen om ook tijdens de lunch extra groente binnen te krijgen.

Zo hebben we, inmiddels al weer bijna 5 jaar geleden, ‘Het Groene Smoothie Boek’ geschreven. Met het drinken van een groene smoothie kun je ook eenvoudig extra groente binnenkrijgen. Of wat dacht je van ons ‘Saladeboek’. Waarin we laten zien hoe eenvoudig het is om te lunchen met een salade. Maar toch blijven we regelmatig horen dat het niet voor iedereen mogelijk is om een salade te eten. Bijvoorbeeld als je onderweg bent en niet de mogelijkheid hebt om even te gaan zitten en je salade te eten. Of dat je te lang onderweg bent waardoor de salade niet meer lekker is.

Een wrap biedt dan de oplossing. Eigenlijk een salade gewrapped in een wrap. Super handig! En dus écht overal te eten. Als je de wrap oprolt in zilverfolie is hij ook buiten de koelkast een stuk langer te bewaren. Bovendien gebruiken we voor de wrap geen ‘natte’ ingrediënten zoal bij een salade. Hierdoor blijf de wrap lang goed.

Lunchwrap met zwarte bonen, biet en hummus
Door: 
Recept: Lunch
Keuken: Nederlands
Voorbereidingstijd: 
Bereidingstijd: 
Totaaltijd: 
Aantal porties: 2
 
Lunchwraps voor onderweg met veel groente en zwarte bonen
Dit heb je nodig
  • sjalot - 1
  • volkoren wraps - 4
  • hummus - 4 eetlepels
  • spinazie - 50 gram
  • geraspte biet - 100 gram
  • zwarte bonen - 200 gram = 1 HAK stazak
  • kiemgroente - 30 gram
Zo maak je het
  1. Snipper de sjalot
  2. Smeer een wrap in met een eetlepel hummus
  3. Beleg de wraps met blaadjes spinazie, houd een randje vrij aan het einde waarmee je de wrap kunt dichtplakken
  4. Verdeel in een strook in het midden van de wrap de geraspte biet, de zwarte bonen en de sjalot
  5. Voeg de kiemgroente toe
  6. Rol de wrap op naar de plakkant en vervolgens in aluminiumfolie
  7. Herhaal totdat je vier wraps hebt

 


Koop hier onze boeken:

Bestel hier Bestel hier Bestel hier Bestel hier

Wil je dit recept bewaren? Maak dan hier een account aan. Heb je al een account? Hier kun je inloggen