Het zal je verbazen hoe makkelijk het is om zelf naanbrood te maken. En hoe lekker homemade naanbrood smaakt! De basis bestaat uit slechts 2 ingredienten: volkorenmeel en volle yoghurt. Je vindt veel recepten online met gewoon meel, maar je kunt je naanbrood beter van volkorenmeel maken. Zo is je naanbrood voedzamer! 

In dit naanbrood recept voegen we knoflook en rozemarijn toe, een heerlijke combinatie. Serveer je naanbrood bij een lekkere soep, een curry of besmeer hem met een avocado-limoenspread. En je kunt dit simpele naanbrood ook in reepjes snijden en met een paar zelfgemaakte dips als verantwoorde snack op tafel zetten. Dat is nog eens voedzaam smullen!

Naanbrood zelf maken

Zelf naanbrood maken is supersimpel. Het deeg maak je van volle yoghurt en volkorenmeel. Wij hebben volkoren speltmeel gebruikt, maar je kunt het naanbrood ook met volkoren tarwemeel maken. Verder voegen we een beetje bakpoeder, zeezout en olijfolie toe. Met deze ingredienten maak je al heel erg lekker naanbrood, maar in dit recept verrijken we het deeg met verse knoflook en rozemarijn. Wat is dat toch een heerlijk, geurende, combi!

Waar komt naanbrood vandaan

‘Naanbrood’ is een contaminatie. Want naan betekent brood in het Perzisch. Wij Hollanders hebben daar het woordje brood aan toegevoegd, zodat we weten wat het is, haha. Het klinkt ook leuk: naanbrood. Maar eigenlijk staat er broodbrood. Naan wordt meestal bereid met zuurdesem en wordt gegeten in Azië. Het typische naanbrood wordt gekruid met knoflook en (zwarte) komijn en koriander. Je kunt de rozemarijn in dit recept dan ook prima vervangen door komijn en er nog wat verse gesneden koriander aan toevoegen. Maar Italiaanse kruiden smaken ook lekker in dit brood gemaakt van yoghurt.

Naanbrood met knoflook en rozemarijn

Naanbrood zelf maken met volkorenmeel is simpel en ultra lekker!
10 min
10 min
20 min
Toevoegen aan ‘Mijn Recepten’
Dit recept is voor: 4 porties

Dit heb je nodig

  • 1 teen knoflook
  • 2 takjes rozemarijn
  • 160 gr volkorenmeelspelt of tarwe
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 snufje zeezout
  • 100 gr volle yoghurtbio
  • 2 el olijfolie

Zo maak je het

  • haal de knoflook door een knoflookpers en ris de blaadjes rozemarijn van de takjes, snijd de rozemarijn fijn
  • doe het volkorenmeel in een ruime kom, voeg het bakpoeder en het zout toe en schep met een lepel door elkaar
  • voeg de yoghurt, de olijfolie, de knoflook en de rozemarijn toe en schep met een lepel door elkaar (het wordt een soort kruimig beslag)
  • strooi wat meel op een houten snijplank en schep het beslag op de plank
  • vorm er een deeg van en snijd in vier gelijke delen (als je dit recept voor 4 naanbroodjes maakt)
  • zet een koekenpan op matig vuur
  • rol het deeg voor één naanbrood plat met een deegroller (ongeveer 5 mm dik) bestrooi tijdens het rollen met wat meel zodat het niet gaat plakken
  • haal de uitgerolde plak deeg van de plank en leg in de pan zonder olie of boter
  • bak ongeveer twee minuten per kant of totdat het brood mooi goudbruin gaat kleuren
  • herhaal met de andere deegballetjes
  • laat de broden afkoelen op een rooster
Print dit recept
Recept: Avondeten, Avondmaaltijd, lunch
Keuken: Indisch
Porties: 4 stuks
Door: Jennifer