Een collega vroeg laatst of we al eens paprikasoep hadden gemaakt. Dat was direct een aanleiding om maar eens een paprikasoep recept te verzinnen!

We hebben alle soorten paprika’s gebruikt: gele, rode en groene en natuurlijk lekkere kruiden en een bouillonpoeder zonder e-nummers. Nog twee flinke uien, wat verse knoflook, sambal en slagroom en je hebt een heerlijke romige en voedzame soep. Lekker als voorgerecht, hoofdgerecht of lunch. Dit recept is voor 4 personen, wij eten er met zijn tweeĆ«n van en vriezen het restje in om dezelfde week als lunch op het werk te eten. De bosui strooien we als laatst over de soep, dit geeft de soep een extra bite.

Paprikasoep

10 min
20 min
30 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 4 porties

Dit heb je nodig

  • 6 Paprika's - gemengde kleuren
  • 2 Uien
  • 3 tenen Knoflook
  • 2 l Bouillon
  • 200 ml Slagroom
  • 1 el Peterselie - vers
  • 1/2 tl Peper
  • 2 tl Sambal
  • Roomboter - om in te bakken
  • 1 Bosui

Zo maak je het

  • Snij de ui in ringen en de knoflook in plakjes
  • Snij de paprika's in blokjes
  • Fruit de ui en knoflook met een beetje roomboter in een soeppan totdat ze glazig zijn
  • Doe de paprika in de pan en bak even mee totdat ze glazig zijn
  • Breng ondertussen 2 liter water met de waterkoker aan de kook (bij een kleine waterkoker kun je dit in twee keer doen) en giet in de pan
  • Voeg de bouillonpoeder, peper, peterselie en sambal toe aan het water en laat 10 minuten pruttelen (of gebruik zelf gemaakte bouillon)
  • Haal de pan van het vuur, roer de slagroom er doorheen en pureer alles fijn met een staafmixer
  • Snij de bosui in kleine ringen en serveer bij de soep
Print dit recept
Recept: Soep
Keuken: Hollands
Porties: 4
Door: Jennifer