Een gezonde salade van banaan, mango en verse gember! Wij zijn er dol op. Dit lekkere zomerfruit combineert goed in een zomerse salade. De combinatie van banaan, avocado en geitenkaas maakt deze salade vol en romig van smaak.

De mango maakt deze salade wat zoeter en de verse gember zorgt voor pit. Verrukkelijk op een zomerse dag, prima als volwaardige maaltijd, lunch of als bijgerecht. Hou je niet zo van geitenkaas? Probeer het dan eens met feta, of gewoon zonder kaas. Wist je trouwens dat je een avocado heel makkelijk uit zijn schil kan halen? Snij de avocado doormidden tot aan de pit en draai de twee helften in tegengestelde richting. Wip nu de pit eruit met een mes of lepel. Hoe rijper de avocado, hoe makkelijker dit gaat. Lepel nu het vruchtvlees uit de schil met een lepel. Je kan de twee helften nu makkelijk snijden met een mes, in een dunne plakken of in blokjes. Je kan deze salade ook meenemen naar je werk (zet wel in de koeling) of naar het strand (in een koeltas). Vergeet de vorkjes niet mee te nemen!

Salade van banaan, mango en verse gember

15 min
15 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 1 Mango
  • 1 Banaan
  • 2 Avocado's
  • 15 gr gember - vers
  • 2 el Citroensap
  • Vers gemalen peper - naar smaak
  • 100 gr Geitenkaas - zachte

Zo maak je het

  • Schil de mango, snij het vruchtvlees van de pit en vervolgens in blokjes. Leg het in een schaal
  • Pel de banaan en snij in schijfjes van 2 centimeter, voeg bij de mango
  • Snij de avocado's in tweeën, haal de pit eruit en schep het vruchtvlees uit de schil
  • Snij het vruchtvlees van de avocado in blokjes en voeg toe aan de schaal
  • Verdeel het citroensap erover en roer door elkaar
  • Schil de verse gember en hak het zo fijn mogelijk
  • Voeg de gember samen met de vers gemalen peper toe aan de salade
  • Even omscheppen en brokkel als laatste de geitenkaas over de salade
Print dit recept
Recept: Salade
Keuken: Hollands
Porties: 2
Door: Sven