Dit salade recept is een verrassende combi van rucola, meloen, olijven en geitenkaas. Ook wij waren verrast door de lekkere smaak van deze voedzame salade, zo zie je dat het loont om eens te experimenteren met de ingrediƫnten die je in huis hebt! Meloen bevat heel weinig calorieƫn, veel water, vitamine C, beta-karoteen en is hartstikke lekker! Voeg daar de gezonde zonnebloempitten, rucola en olijven aan toe en je bent weer voorzien van een voedzame lunch. Als voorgerecht kun je dit recept voor vier personen gebruiken.

Salade van meloen, olijven en geitenkaas

15 min
15 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 1/2 Galia meloen
  • 2 handen Rucola
  • 80 gr Olijven met knoflook
  • 30 gr Geitenkaas
  • 1 el Zonnebloempitten

Zo maak je het

  • Leg de meloen met de schil naar boven en snij in 6 halve maantjes
  • Leg de halve maantjes in je hand, verwijder de schil met een mes
  • Snijd de halve maantjes in dunnere plakjes; maak van elk halve maantje weer drie maantjes
  • Verdeel de rucola over twee borden en leg de meloen daar in een cirkel bovenop
  • Snijd de olijven doormidden en hak de zonnebloempitten klein met een mes
  • Leg de olijven en gehakte zonnebloempitten op de salade
  • Verkruimel de geitenkaas met je vingers boven de salade
Print dit recept
Recept: Salade
Keuken: Hollands
Porties: 2
Door: Jennifer