Salade van tomaat en feta, simpel en heerlijk! Feta wordt gemaakt van schapen- of geitenkaas en vindt zijn oorsprong in de mediterrane gebieden rond de Middellandse zee. De zoutige maar milde kaas smaakt heerlijk bij tomaat. Je kan deze salade als bijgerecht, maar ook als lunch eten. Als lunch zijn de hoeveelheden in dit recept voldoende voor één persoon.

Simpele tomaat feta salade

5 min
5 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 4 Tomaten
  • 100 gr Feta
  • 1/2 Sjalot
  • 2 el Balsamicoazijn
  • Peper - naar smaak
  • Knoflookpoeder - naar smaak

Zo maak je het

  • Snijd de tomaten in plakjes en verdeel over een bord
  • Snipper het sjalotje en verdeel over de tomaten
  • Sprenkel de balsamicoazijn erover
  • Brokkel de feta tussen je vingers en verdeel over de salade
  • Breng op smaak met wat vers gemalen peper en knoflookpoeder
Print dit recept
Recept: Salade
Keuken: Hollands
Porties: 2
Door: Sven
test