Tonijnsalade met augurk
Gezond eten op je werk hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn! Deze tonijnsalade met augurk bewijst dat maar weer. Het is een heerlijke salade – al zeg ik het zelf – die je super snel gemaakt hebt. Natuurlijk ben je net iet langer bezig dan wanneer je een boterham besmeert, maar het resultaat is zo lekker en zo goed voor je. Daar kun je alleen maar van genieten.
Het voordeel van dit tonijnsalade recept, is dat je niet veel hoeft te snijden. Een halve paprika in blokjes, de augurk in stukjes en het ei even pellen en in stukjes snijden. Maar de paprika en augurk kun je eventueel ook ’s ochtends snijden, voordat je naar je werk gaat. Wij vinden van die goed afsluitbare bakjes (zoals van Lock&Lock) echt ideaal. Ze lekken niet, de ingrediënten blijven lang vers (bewaar je salade het liefst in de koelkast) en je hoeft geen (of minder) plastic zakjes te gebruiken.
Het blikje tonijn maak je op je werk open, even uit laten lekken en dan is het een kwestie van alles bij elkaar doen in het lunchbakje of op je bord, even mengen, wat olijfolie, peper en zeezout erbij, en schep cottage cheese erop en klaar is Kees. Ik heb genoten van deze tonijnsalade met augurk! Hij is lekker simpel, maar super lekker.
Dit tonijnsalade recept is voor 1 persoon. Afhankelijk van hoeveel je nodig hebt, kun je 1 of 2 eieren toevoegen.
Tonijnsalade met augurk
Dit heb je nodig
- 2 Eieren
- 1/2 Rode paprika
- 4 Augurk
- 1 blikje Tonijn - MSC keurmerk
- 25 gr Sla - gemengd
- 1 el Olijfolie - extra vergine
- Peper - naar smaak
- Zeezout - naar smaak
- 2 el Cottage cheese
Zo maak je het
- Kook het ei of de eieren hard
- Snijd de halve rode paprika in kleine blokjes en de augurk ook
- Laat de tonijn uitlekken
- Meng de sla, paprika, augurk en tonijn, pel de eieren, snijd in blokjes en voeg ze ook toe
- Giet een beetje olijfolie over je salade en voeg peper en zout naar smaak toe
- Maak de tonijnsalade af met twee eetlepels cottage cheese