Een wrap maken kan op vele verschillende manieren. Deze heerlijke wrap maken we van een omelet. We vullen hem met luchtige Hüttenkäse, zoete trostomaatjes en romige avocado. Dat klinkt goed hè!

En lekker is het zeker. Dit recept bevat een mooie verzameling van verschillende voedingsstoffen. De Hüttenkäse en de eieren zorgen voor een mooi arsenaal aan eiwitten: de bouwstoffen van ons lichaam. De avocado is een bron van vezels. Tot slot voegen de trostomaatjes toe. Het is een lekkere combinatie van zachte smaken. Vooral de Hüttenkäse maakt deze wrap lekker fris van smaak en luchtig. Voor meer pit kun je nog een Spaanse peper toevoegen. Verwijder de pitjes, zodat je wrap van omelet niet te spicy wordt.
Zoals al eerder gezegd is de Hüttenkäse een bron van eiwit. Het is jonge ongerijpte kaas die 3,9 gram vet per 100 gram bevat. Daarnaast bevat het geen conserveermiddelen of e-nummers. Naast dit recept kun je Hüttenkäse gebruiken als frisse toevoeging van vele andere recepten. Neem eens een kijkje op deze website voor leuke inspiratie.

Deze wrap van omelet met Hüttenkäse, trostomaatjes en avocado is goed voor twee personen. Wij hebben hem zelf als lunch gegeten, maar het recept zou ook prima als snelle avondmaaltijd kunnen dienen. Voordat je de wrap gaat dichtvouwen ziet hij er ongeveer zo uit als op de foto hieronder.

02

– Voor dit artikel krijgen we een vergoeding. Lees onze disclaimer – 

Wrap van omelet met Hüttenkäse trostomaatjes en avocado

15 min
15 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 3 Eieren
  • 150 gr Hüttenkäse
  • 15 gr Trostomaatjes
  • 1 Avocado
  • 5 gr peterselie - vers
  • Peper en zout - naar smaak

Zo maak je het

  • Kluts de eieren en bak hier een omelet van
  • Laat de omelet op een snijplank afkoelen
  • Snijd de avocado rondom in tweeën en draai de helften van elkaar af
  • Wip met de punt van een mes de pit eruit
  • Schep met een lepel het vruchtvlees uit de schil en snijd het in blokjes
  • Doe de avocado in een kom
  • Snijd de trostomaatjes in vieren en doe deze bij de avocado
  • Hak de peterselie en voeg ook toe
  • Schep door elkaar en breng het mengsel op smaak met peper en zout
  • Verdeel het mengsel in een lange streep in het midden van het ei
  • Schep hier de Hüttenkäse bovenop
  • Vouw de wrap dicht, als hij niet dicht blijft zitten kun je er een satéprikker in steken om het bij elkaar te houden
  • Snijd de wrap in het midden door en verdeel hem over twee borden
  • Garneer eventueel met wat overgebleven peterselie
Print dit recept
Recept: lunch
Keuken: Nederlands
Porties: 2
Door: Betaald artikel