De spontane barbecue is in ons landje eerder regel dan uitzondering. Als het ineens mooi weer is, willen we er allemaal met volle teugen van genieten en bedenken we dezelfde dag nog: zullen we lekker buiten eten? Snel haal je wat vlees en vis, wat stokbrood, een pot pindasaus en misschien nog een maiskolf in huis. Thuis kom je tot de ontdekking dat er verder helemaal geen groente in je tas zit … Gezond eten doen we morgen weer? Nee hoor, deze supersnelle en lekkere rode bieten salade is de oplossing!

Het voordeel van deze rode bieten salade is dat ie uit slechts drie ingredienten bestaat. Of eigenlijk zelfs maar twee: voorgekookte rode bieten en zachte geitenkaas. Geen liefhebber van zachte geitenkaas? Dan gebruik je fetakaas, minstens zo lekker!rode bieten salade 2

Het enige dat je hoeft te doen, is de voorgekookte bieten in blokjes te snijden, vervolgens hussel je er een dressing doorheen, gemaakt van extra vergine olijfolie, peper, zout, wat citroensap en (essentieel voor de smaak van deze salade) een uitgeperste teen knoflook. Brokkel de geitenkaas of fetakaas eroverheen en wees royaal met de verse peterselie. Supersimpel, superlekker én voedzaam. Zo krijgen jij en je gasten ook bij de last minute bbq toch wat groente binnen. En je moet toegeven, het is toch ook wel een hele lekkere afwisseling tussen het stokbroodje en het geroosterde stukje vlees door!

Rode bieten salade
Door: 
Recept: BBQ salade
Keuken: Hollands
Voorbereidingstijd: 
Bereidingstijd: 
Totaaltijd: 
Aantal porties: 3
 
Een super snelle salade voor bij de barbecue
Dit heb je nodig
 • voorgekookte rode bieten - 500 gram
 • zachte geitenkaas - 60 gram
 • verse peterselie - 7 gram
 • voor de dressing:
 • knoflook - 1 teen
 • extra vergine olijfolie - 2 el
 • citroensap - 1 el
 • peper
 • zout
Zo maak je het
 1. Spoel de rode bieten af en snijd ze in kleine blokjes
 2. Pers de teen knoflook uit en meng met de ingrediënten voor de dressing, hussel door de bieten
 3. Brokkel de geitenkaas eroverheen
 4. Snijd de peterselie grof en strooi over de salade
Tips
Vervang de zachte geitenkaas door fetakaas

Heb je wel de tijd om de BBQ uitgebreid voor te bereiden? Kijk dan ook eens bij onze bbq recepten. Er zit veel lekkers & voedzaams tussen! En vooral: genieten van het prachtige weer en de gezelligheid met elkaar!

Wil je dit recept bewaren? of maak een account aan.