Zomerfruit van eigen bodem. Ik kijk er in de winter al naar uit. Zoet, rood en vol met goede voedingsstoffen. Deze zomerfruit smoothie maken we met volle yoghurt aangevuld met een handje walnoten en wat havermout. Zo ontstaat een heerlijke smoothie die je kunt drinken als ontbijt of als tussendoortje.

Bramen, frambozen en aardbeien zijn alleen in de zonnige maanden van het jaar verkrijgbaar. In de wintermanden liggen ze ook in schappen van de supermarkt maar dan worden ze geïmporteerd vanuit Chili of andere warme oorden. De reis die het fruit moet maken om hier in Nederland in de schappen te liggen is enorm. De hoeveelheid CO2 ligt 50 maal hoger. Totaal overbodig vind ik. Eet fruit seizoensgebonden en het liefst zo vers mogelijk. Omdat je het niet het hele jaar door kunt eten geniet je er extra van als het wel verkrijgbaar is.

Rood zomerfruit is rijk aan antioxidanten, mineralen en vezels. In vergelijking met bijvoorbeeld een banaan bevat het een stuk minder suiker. Dat maakt deze zomerfruit smoothie lekker fris zurig van smaak. Perfect voor op warme dagen. Proost!

Zomerfruit smoothie
Door: 
Recept: Tussendoortje
Keuken: Hollands
Voorbereidingstijd: 
Bereidingstijd: 
Totaaltijd: 
Aantal porties: 2
 
Heerlijk frisse smoothie van vers zomerfruit uit Nederland
Dit heb je nodig
  • Framboos - 140 gram
  • Bramen - 150 gram
  • Aardbei - 150 gram
  • Yoghurt - 500 ml
  • Walnoten - 30 gram
  • Havermout - 30 gram
Zo maak je het
  1. Was het fruit en stop samen met de rest van de ingrediënten in de blender
  2. Verdeel over twee glazen
Tips
Plaatst voor een extra koude smoothie het fruit na het wassen voor een uurtje in de vriezer

 

Wil je dit recept bewaren? of maak een account aan.