Dit is een heerlijke Vijgen smoothie. Net even wat anders maar wel heel erg lekker. Vijgen zijn erg gezond. Ze bevatten veel mineralen en vitamines.

Voor dit smoothie recept gebruiken we verse vijgen. Was de vijg onder stromend water en snij het steeltje weg. De schil kan je gewoon eten. De blender mixt het samen met de yoghurt en de banaan tot een heerlijke smoothie. Vijgen bevatten veel vezels. Vezels zijn nodig voor een goede darmfunctie, met name de dikke darm heeft er veel baat bij. Vezels worden namelijk niet verteerd in de dunne darm en komen hierdoor vrijwel intact aan in de dikke darm. Hier stimuleren ze de darmwerking of nemen ze vocht op. Het maken van dit recept is een fluitje van een cent. De vijgen gaan er, op het steeltje na, helemaal in en de bananen zijn snel gepeld. Heb je zin in een gezonde vijgen smoothie? Probeer dan dit recept!

Bekijk hier meer recepten met vijgen.

Vijgen smoothie recept

10 min
10 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 4 Vij en - vers
  • 2 Bananen
  • 400 ml Yoghurt

Zo maak je het

  • Was de vijgen, verwijder de steeltjes en stop in een blender</span>
  • Pel de bananen en stop ook in de blender
  • Giet de yoghurt erbij en mix tot een gladde smoothie

Tip

Wist je dat vijgen een van de oudste bekende vruchten zijn. Ruim 11.000 jaar geleden werden er al vijgen verbouwd voor consumptie. Er werden restanten van plantages gevonden in een vroeg-neolithisch dorp dicht bij de Jordaan-valei en Jericho in het huidige palestina.
Print dit recept
Recept: Smoothie
Keuken: Gezonde recepten
Porties: 2
Door: Jennifer