Een lekkere en makkelijke salade die ook nog eens voedzaam en gezond is. Komkommersalade met dadels. De smaken combineren perfect.

De frisse komkommer, de romige kaas en de zoete dadel. De licht pittige dressing maakt het helemaal af. Komkommer is een van de meest gebruikte groente in de Nederlandse keuken met een piek in de zomermaanden. Per jaar eten we in Nederland met z’n allen ongeveer 400.000.000 kilo komkommer! Dat komt neer op iets meer dan 20 kilo per persoon per jaar.

komkommersalade met dadels

10 min
10 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 1/2 Komkommer
  • 10 Verse dadels
  • 100 gr Feta
Voor de dressing
  • 5 el Yoghurt
  • 1 el Olijfolie
  • 1/2 el Citroensap
  • 2 tl Dille - gedroogd
  • 1 tl Peper
  • 1/2 teen Knoflook

Zo maak je het

  • Snij de komkommer in blokjes en leg ze in een kom
  • Ontpit de dadels, snij ze in plakjes en voeg bij de komkommer
  • Snij de feta in blokjes en voeg toe aan de kom
  • Mix de ingrediënten voor de dressing en verdeel over de salade

Tip

Wist je dat een komkommer minder calorieën bevat dan de hoeveelheid energie die er voor nodig is om de komkommer te verwerken in je lichaam. Het is dus onmogelijk om dikker te worden door het eten van komkommers.
Print dit recept
Recept: lunch
Keuken: Hollands
Porties: 2
Door: Jennifer