Echt waar, voor de chocoladeliefheber is dit het ultime verantwoorde muffinrecept. Wat zijn deze chocolade muffins lekker! Je moet ze een keer gemaakt hebben, pas dan weet je wat ik bedoel. Verantwoord zijn ze ook, we zoeten deze muffins met banaan. Geen agavesiroop, kokosbloesemsuiker of andere suikervervangers, gewoon lekker fruit, dat naast de zoetheid een scala aan vitamines, mineralen en vezels met zich meebrengt.

Chocolade muffins maken

Het beslag voor deze muffins heb ik in de blender gemaakt. Lekker makkelijk. Alles er in stoppen, mixen maar, in de vormpjes gieten en de oven in. Na een aantal minuten begint je huis heerlijk te ruiken. Na 35 minuten zijn ze klaar. Opgelet! Niet allemaal achter elkaar opeten. Hoewel deze muffins verantwoord zijn en veel meer vitamines en mineralen bevatten dan kant en klare muffins van bloem en suiker. Kan je ze niet ongelimiteerd eten. Ze bevatten nog steeds een behoorlijke hoeveelheid calorieën.

Chocolade muffins van havermout en amandelmeel

Chocolade muffin voor de echte chocoholic!
10 min
35 min
45 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 6 porties

Dit heb je nodig

  • 80 gr Havermout
  • 50 gr Amandelmeel
  • 3 Banaan - met veel bruine plekken op de schil
  • 50 gr Pure chocolade - 85%
  • 3 Ei
  • 2 tl Bakpoeder
  • 2 el Cacaopoeder
  • 1 mespuntje Zout
  • 1 tl Kaneel

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Doe alle ingrediënten, behalve de pure chocolade, in de blender en mix tot een glad beslag (staafmixer of keukenmachine kan ook gebruikt worden)
  • Verdeel het beslag over 6 muffinvormpjes (siliconen werken het beste)
  • Breek 2/3 van de chocolade in stukken en duw het in het midden van het muffinbeslag bij elke muffin
  • Rasp de overige chocolade en strooi het over de 6 muffins
  • Bak de muffins 35 minuten in het midden van de oven
  • Laat vervolgens afkoelen
Print dit recept
Recept: Snack
Keuken: Hollands
Porties: 6
Door: Sven