Een simpel maar sjiek voorgerecht: black tiger garnalen met yoghurtdip. Serveer de dip op basis van yoghurt met knoflook en peterselie in een sjiek glaasje en voeg net als op de foto dunne plakjes wortel en een schijfje citroen toe en je hebt een voorgerecht waar je u tegen zegt. 

Black tiger garnalen hebben een hardere en dikkere schaal  in vergelijking met andere garnaalsoorten. Het komt de smaak ten goede als je garnalen bereidt met de kop er nog aan. Black tiger garnalen zijn vrijwel nooit vers te verkrijgen in Nederland. Ze worden meestal ingevroren verhandeld. Voorgekookte black tiger garnalen zijn super handig: je hoeft ze eigenlijk alleen te verwarmen en kruiden naar smaak toe te voegen. Wij grillen de black tiger garnalen in de grilpan met een beetje olijfolie en peper en zout. De frisse yoghurtdip smaakt heerlijk bij de warme garnalen. Nog een voordeel vinden wij het dat dit voorgerecht niet zo groot is. Het zijn drie vrij kleine en lekkere hapjes, gecombineerd met een paar dunne, knapperige en sappige plakjes wortel. Zo heb je nog genoeg trek in het hoofdgerecht. Dus ben je nog op zoek naar een simpel en niet te groot voorgerecht voor je kerstdiner? Dan zijn deze black tiger garnalen met yoghurtdip een perfecte optie!

Black tiger garnalen met yoghurtdip

15 min
15 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 6 Black tiger garnalen - voorgekookt
  • 2 el Olijfolie
  • 1 snufje Peper en zout
  • 2 Wortels
  • 2 schijfjes Citroen
Voor de yoghurtdip
  • 2 el Yoghurt - volle
  • 1 el Mayonaise
  • 1 teentje Knoflook
  • 10 gr peterselie - vers
  • 1 snufje Peper en zout

Zo maak je het

  • Besprenkel de garnalen met de olijfolie en wat peper en zout
  • Schil de wortels en gebruik een kaasschaaf om er dunne plakjes van te maken
  • Stop alle ingrediënten voor de yoghurtdip in een keukenmachine en mix (of snijd de peterselie heel fijn, doe de knoflook door een knoflookpers en mix met een lepel met de rest van de ingrediënten voor de dip)
  • Gril de garnalen in een grilpan voor ongeveer 2 minuten
  • Serveer met een plakje citroen, de yoghurtdip en de plakjes wortel
Print dit recept
Recept: Bijgerecht
Keuken: Nederlands
Porties: 2
Door: Sven