Kip met pesto en pijnboompitten, het is een heerlijke en klassieke combinatie. Wij maken dit snelle kip recept nog wat voedzamer door de groenten courgette en taugé toe te voegen. Een sjalotje en een teentje knoflook zorgen voor nog meer smaak en een lepel crème fraîche voor wat frisheid. Maar ook zonder de crème fraîche is dit een heerlijke en gezonde maaltijd. Wij zijn gek op de smaak van pijnboompitten en pijnboompitten zijn ook nog eens erg gezond. Ze bevatten veel mineralen waaronder magnesium, fosfor, koper en magnesium. Daarnaast bevatten pijnboompitjes ook vitaminen en omega 6 vetzuren.

Kip met pesto en pijnboompitten

25 min
25 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 250 gr Kipfilet
  • 1/2 Courgette
  • 100 gr Taugé
  • 1 Sjalotje
  • 1 teen Knoflook
  • 50 gr Pijnboompitten
  • 2 el Pesto
  • 2 el Crème fraîche
  • 1 el Olijfolie
  • Peper - Naar smaak

Zo maak je het

  • Snij de kipfilet in blokjes
  • Snij de courgette in blokjes
  • Snij de ui fijn en de knoflook in dunne plakjes
  • Fruit de ui en knoflook in de olijfolie in een wokpan
  • Voeg de kipfilet en wat peper toe en bak in 5 minuten gaar
  • Bak in de tussentijd de pijnboompitten in een kleine pan lichtbruin
  • Voeg de courgette toe aan de kip en wok 3 minuten, voeg dan de taugé toe en wok nog een paar minuten
  • Zet het vuur uit, schep de pesto door het kipmengsel en roer goed
  • Verdeel de kip over twee borden, schep op ieder bord een lepel crème fraîche en strooi de pijnboompitjes er overheen
Print dit recept
Recept: Hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Porties: 2
Door: Sven