De vegetarische bbq is hot! Het is niet meer alleen maar vlees wat de klok slaat; steeds meer mensen vragen om vegetarische bbq tips. In deze blog vind je 4 heerlijke vegetarische barbecue recepten. Je kunt ze allemaal tegelijk maken: dan heb je een complete VEGA BBQ voor 4 personen. Maar je kunt ze natuurlijk ook combineren met andere recepten. Deze 4 vegetarische bbq ideeën bestaan uit een gazpacho, bruschetta met gegrilde groenten, gepofte zoete aardappel met yoghurtdip en een Turkse bulgur salade als bijgerecht. Steek je barbecue maar aan, want het is tijd voor een vegetarische bbq!

Het liefst besteed je op een warme zomernamiddag zoveel mogelijk tijd aan relaxen en genieten van het mooie weer. Dat snappen wij helemaal! Het goede nieuws is dan ook: deze vegetarische bbq recepten kun je van te voren heel goed voorbereiden. De gazpacho drink je koud: dus de groenten hiervoor kun je zelfs een dag van te voren grillen als je wilt. De Turkse bulgur salade kun je lauw-warm eten, maar is afgekoeld minstens zo lekker. die kun je dus ook van te voren maken. De zoete aardappel doet zijn werk terwijl jij gezellig kletst: een uurtje poffen op de bbq en ze zijn klaar om opengesneden te worden. Als je de yoghurtdressing alvast hebt gemaakt pak je die alleen nog maar even uit je koelkast.

Maar, hoor ik je denken, ik vind het wel leuk om nog iets te moeten doen, gezellig even bij de BBQ staan met een drankje. Vooruit: de groenten voor de bruschetta grill je ‘en moment’. Het staat leuk en het ruikt ook zo lekker!

4x vegetarische barbecue recepten

Je kunt beginnen met het serveren van de gazpacho. Dit is een koude soep en heerlijk verkoelend tijdens een warme zomerdag.

Vega BBQ recept nr. 1 | Gazpacho van gegrilde groenten met limoen

gazpacho van gegrilde groenten

Leg intussen de zoete aardappels op de barbecue, zij hebben afhankelijk van de grootte ongeveer een uur nodig om zacht en gaar te worden.
Bekijk hier het recept voor de gazpacho.

Vega BBQ recept nr. 2 | Gepofte zoete aardappel met bieslook-yoghurt sausje

gepofte zoete aardappel van de barbecue

Gril terwijl de zoete aardappels aan het poffen zijn, de groenten voor de bruschetta’s op je bbq.
Bekijk hier het recept voor gepofte zoete aardappel.

Vega BBQ recept nr. 3 | Bruschetta van gegrilde groenten

bruschetta met gegrilde groenten van de bbq

Bekijk hier het recept voor de bruschetta met gegrilde groenten van de bbq.

Vega bijgerecht BBQ – recept nr. 4 | Turkse bulgur salade

Deze Turkse bulgur salade is perfect als vegetarisch bijgerecht voor bij een gezellig BBQ-middag. Of je hem nu een dag van te voren maakt of nog even snel nadat je hebt besloten spontaan vrienden uit te nodigen voor een gezellige avond: deze bulgur salade is eenvoudig om te maken en superlekker.

Turkse bulgur salade

Bekijk hier het recept voor de Turkse bulgur salade.

Vegan bbq recepten

Wil je een vegan bbq maken? Laat de Parmezaanse kaas en de mozzarella in de bruschetta’s achterwege en vervang de yoghurt in het yoghurtsausje bij de zoete aardappels door een plantaardige variant zoals sojayoghurt, haveryoghurt of kokosyoghurt. Je hebt dan 100% vegan bbq recepten.

Nog meer vegetarische bbq recepten

Deze vier vega barbecue recepten zien er verrukkelijk uit en ze zijn ook verrukkelijk! Maar wil je nog meer vegetarische recepten maken? Dat kan, we hebben ze hieronder voor je op een rijtje gezet.

Groente grillen
Vegetarische sjasliek
Spiezen van kastanjechampignons
Gegrilde knoflook tomaten
Broccoli pakketjes

Vegetarische bijgerechten

Fruitsalade met meloen, aardbeien, bosbessen en ananas
Amerikaanse coleslaw
Rode bietensalade met peterselie en zachte geitenkaas
Salsa van geroosterde paprika
Zelf pindasaus maken
Watermeloensalade met feta en munt

Toetje voor bij de bbq

Gegrild fruit met hangop