In dit omelet recept met witte kool, beloofde ik om een homemade en gezonde variant voor de Amerikaanse Coleslaw te bedenken. Nou hier is ie dan! Een homemade American coleslaw made in Holland. Deze coleslaw maken is een fluitje van een cent en wordt nog lekkerder als je hem een nachtje laat staan in de koelkast. Ideaal voor als je een diner wilt voorbereiden, of als onderdeel van je lunch. Super lekker en gezond!

Amerikaanse coleslaw is een frisse rauwkost van witte kool en wortel in een zacht-romige saus. Aldus de verpakking van de welbekende Amerikaanse Coleslaw uit een bakje. Lekker, maar dit coleslaw recept is lekkerder en verantwoorder.

Wat zit er in Amerikaanse coleslaw?

We nemen het bakje uit de supermarkt onder de loep:
Ingrediënten: Witte kool 50%, raapolie, water, wortel 6%, ui 5%, suiker, natuurazijn, bieslook, eigeel, zout, gemodificeerd zetmeel, verdikkingsmiddelen: guarpitmeel/xanthaangom, antioxidant: ascorbinezuur, conserveermiddelen: kaliumsorbaat/natriumbenzoaat, specerijen (bevat mosterd), gistpoeder, voedingszuur: azijnzuur, citroensap. Kan sporen bevatten van melk, noten, pinda’s, sesam, schaaldieren en vis.

Best wel grappig dat er vis in je coleslaw zou kunnen zitten. Maar minder grappig vind ik de toevoeging van kaliumsorbaat en natriumbenzoaat, beide chemische conserveermiddelen. Ascorbinezuur is gewoon vitamine C. Maar al met al: er moet veel bij om dit goedje goed en smakelijk te houden. En dat is nu zo leuk aan verse coleslaw maken. Er gaat alleen in wat wij erin willen hebben. De coleslaw dressing bijvoorbeeld. Die maken we van volle yoghurt, mayonaise, azijn, verse citroensap, honing en een beetje peper en zout.

Voor de mayonaise gebruiken we altijd Tons mayonaise, super lekker en zonder troep. Op zijn website kwam ik een filmpje tegen waarin je Ton in actie ziet. Hij heeft geen opvolger voor zijn bedrijfje, maar hij is van plan om tot zijn 90e door te werken, want hij is van plan om 165 te worden. Gelukkig maar, want wat moeten we zonder?!

De basis voor dit coleslaw recept is witte kool, peen, radijs en rode ui. Voeg daar de zelf gemaakte coleslaw dressing aan toe, laat even intrekken (of langer, dan worden de groenten wat zachter door de dressing) en klaar ben je.

Coleslaw salade

Deze coleslaw kun je ook als aanvulling op je lunch gebruiken.
Mijn tip: Snijd een stronk witlof in reepjes en voeg een gekookte eitje, ongezouten cashewnoten, rozijnen en een portie coleslaw toe. Nog wat kiemgroenten erbij zijn ook lekker. Even omscheppen en genieten van je gezonde lunch. Eet smakelijk!

Amerikaanse coleslaw maken
Door: 
Recept: Salade
Keuken: Amerikaans
Voorbereidingstijd: 
Bereidingstijd: 
Totaaltijd: 
Aantal porties: 4
 
Heerlijke homemade Amerikaanse coleslaw
Dit heb je nodig
  • witte kool (julienne) - 300 gram
  • peen (julienne) - 150 gram
  • radijs - 100 gram
  • rode ui - 1
  • volle yoghurt - 100 ml
  • mayonaise - 80 gram
  • azijn - 1 el
  • citroensap - van ½ citroen
  • honing - 1 el
  • zeezout
  • peper
Zo maak je het
  1. Snijd de radijsjes in reepjes en snipper de ui, meng in een schaal met de julienne gesneden witte kool en peen
  2. Meng de yoghurt, mayonaise, azijn, citroensap en honing met wat peper en zout naar smaak
  3. Giet de dressing door de groente, schep door en laat intrekken
  4. Dit kan een half uurtje, of een hele nacht, bewaar de salade in een afgesloten bakje in de koelkast

 

Wil je dit recept bewaren? Maak dan hier een account aan. Heb je al een account? Hier kun je inloggen