De knolselderij is een dikke knol die onder de grond groeit. Knolselderij heeft een specifieke, zoete smaak. Deze knol kunt je perfect stampen. Maar, een knolselderijstamppot is pas echt lekker als je nog wat smaak toevoegt. En dat doen we in dit knolselderij stamppot recept met Parmezaanse kaas, een teentje knoflook, nootmuskaat en verse peterselie. En dat is me toch lekker!

Daar komt ook nog eens 500 gram spruiten bij. Die stampen we er gewoon doorheen en dat zorgt niet alleen voor een heerlijke stamppot, maar ook voor een berg aan groente! Het is een vegetarisch recept, deze knoldelderij stamp. En voor degene die nog moet wennen aan minder vlees: dit recept is echt een aanrader!

Minder vlees eten is helemaal niet moeilijk, tenzij je gewend bent om standaard Hollandse prak te maken. Want die bestaat uit 3 elementen: groente, aardappelen, vlees. En als je een element weglaat, dan mis je iets. Onze recepten zijn bijna nooit klassiek samengesteld. Ze bevatten altijd meer groente en zijn regelmatig vegetarisch. Dat zorgt niet alleen voor een berg aan vitamines en mineralen, het zorgt er ook voor dat je niets mist. Dit recept is daar een perfect voorbeeld van.

Geniet van deze heerlijke stamppot van knolselderij en spruiten!

Knolselderij stamppot met spruiten en Parmezaanse kaas

Een heerlijke koolhydraatarme stamppot bomvol groente!
10 min
15 min
25 min
Toevoegen aan ‘Mijn Recepten’
Dit recept is voor: 3 porties

Dit heb je nodig

  • 1 kilo knolselderij
  • 500 gr spruiten
  • 30 gr Parmezaanse kaas
  • 1 teen knoflook
  • 10 gr peterselie - vers
  • 1 mespunt nootmuskaat - vers
  • 1 klontje boter
  • zeezout - naar smaak
  • peper - naar smaak

Zo maak je het

  • snijd de knolselderij in blokjes en verwijder de schil, kook de knolselderij 15 minuten met een beetje zeezout
  • maak de spruiten schoon en kook ze in 10 minuten gaar, rasp intussen de Parmezaanse kaas en snijd de peterselie fijn
  • giet de knolselderij af en voeg de boter, nootmuskaat, de knoflook (haal door knoflookpers), peper en zeezout naar smaak toe en stamp goed
  • giet de spruiten af en stamp ze grof, schep ze samen met 2/3e van de Parmezaanse kaas en de peterselie door de knoldelderij
  • serveer de knolselderij stamppot met de overige Parmezaanse kaas
Print dit recept
Recept: Avondeten, Hoofdgerecht
Keuken: Nederlands
Porties: 3 personen
Door: Jennifer