Deze frisse spread van doperwten met munt is verrukkelijk op een volkoren- of zuurdesem boterham, of als smeersel op een stukje stokbrood bij een borrel. 
Bewaar je vers gemaakte spread in een afgesloten bakje in de koelkast voor maximaal 3 dagen. 

Wat is het verschil tussen doperwten en tuinerwten?

Voor deze doperwtenspread hebben we erwten uit de diepvries gebruikt. Ga je bij de diepvries afdeling in de supermarkt op zoek naar doperwten, dan zul je ze niet vinden. Ze heten namelijk alleen doperwten, als ze vers zijn. Als ze na het oogsten zijn ingevroren, heten de groene bolletjes tuinerwten of groene erwten.

Beide zijn dus groene ronde erwtjes, en de diepvriesvariant kun je perfect gebruiken voor deze doperwten spread. Laat ze wel even ontdooien voordat je ze in de keukenmachine mengt met de tahin, verse munt, extra vergine olijfolie, knoflook, citroen en zeezout, anders krijg je een korrelig resultaat in plaats van een goed smeerbare doperwten pasta.

De erwtjes zijn fris en zoet van smaak en dat proef je goed terug in deze spread. Het is een zoete, frisse, felgroene spread. Superlekker en voedzaam! Je kunt deze spread natuurlijk ook met verse doperwten maken.

Ook lekker: een doperwten, linzen & mais spread.

frisse doperwtenspread

Een heerlijke spread gemaakt van doperwten met verse munt 
10 min
Toevoegen aan ‘Mijn Recepten’
Dit recept is voor: 6 porties

Dit heb je nodig

  • 250 gr tuinerwtendiepvries
  • 2 takjes verse munt
  • 3 el olijfolieextra vergine
  • snufje zeezout
  • 1 el citroensap
  • 1 tl tahinsesampasta
  • 1 teen knoflook

Zo maak je het

  • laat de tuinerwtjes (doperwtjes, groene erwtjes) ontdooien
  • meng ze met de blaadjes munt en de rest van de ingrediënten in een keukenmachine tot een homogene spread
  • sprenkel er nog een paar druppeltjes extra vergine olijfolie over en voeg eventueel nog een beetje fijngesneden munt toe
Print dit recept
Recept: lunch, Snacks
Keuken: Hollands
Porties: 6 porties
Door: Jennifer