Dit is een eenvoudige preischotel met geitenkaas, gehakt, paprika en tijm. Simpel om te maken, ideaal voor op een doordeweekse dag. Geen poespas en gewoon lekker.

Deze preischotel is bovendien koolydraatarm: aardappelen of rijst zijn niet nodig. Prei komt uit de lookfamilie en werd rond 2100 voor Christus al gegeten! De Romeinse keizer Nero vond prei erg lekker en werd daarom Porrophagus = preivreter genoemd :-). Prei is heel het jaar verkrijgbaar in Nederland, dus we kunnen onszelf ook wel preivreters noemen. Prei vind ik altijd een beetje ui-achtig, en ik ben gek op ui dus prei eet ik graag. Je kan prei ook rauw eten; hoe rauwer, hoe scherper de smaak. Je hoeft de prei in dit recept niet lang te wokken, 2 minuten maar. Daarna gaat de preischotel 10 minuten in de oven. Het scherpe randje is er dan vanaf, maar de prei blijft nog een beetje knapperig. Precies goed! Dit is een lekker en eenvoudig recept, maar geen WAUW recept. Maar dat is helemaal niet erg, als je elke avond een WAUW recept voor je neus hebt staan, eet je regelmatig net iets te veel. En dat willen we natuurlijk niet. Dus wissel WAUW af met lekker en het komt helemaal goed ;-).

Preischotel met geitenkaas

Simpel, gezond en smaakvol met prei, geitenkaas, gehakt en paprika
10 min
10 min
20 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 2 Preien
  • 200 gr Gehakt - rund
  • 100 gr zachte geitenkaas
  • 1 Paprika - 1 rode
  • 1 Spaanse peper
  • 1/2 el Tijm - gedroogd
  • 1 snufje Zout
  • 1 snufje Peper

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Snij de prei in ringen en was goed
  • Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snij in blokjes
  • Snij de Spaanse peper doormidden, verwijder de pitjes en snij de peper fijn
  • Bak het gehakt rul met een snufje peper en zout
  • Leg het gehakt in een schaal en wok nu de prei, paprika en Spaanse peper in dezelfde pan 2 minuten
  • Roer het gehakt en de tijm erdoor en schep de helft van het mengsel in een ovenschaal
  • Verkruimel de helft van de geitenkaas er overheen en schep nu de rest van het mengsel in de schaal
  • Verkruimel de rest van de geitenkaas over de schotel en plaats 10 minuten in de oven
Print dit recept
Recept: Hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Porties: 2
Door: Jennifer