Dit is zo ontzettend lekker, dit moet je een keer proberen. Maak deze plaatpizza met kant en klaar volkorendeeg of maak je volkorendeeg helemaal zelf met onze handige stap voor stap handleiding.

De gegrilde aubergine in combinatie met tomaat en verse basilicum is een echte klassieker. Het doet je na een hap direct wanen in mediterrane sferen. Of nee, eerder nog. Zodra de volkoren plaatpizza de oven in gaat en de geuren je kamer vullen is het alsof je in een Italiaans dorpje aan zee bent. Ergens in Toscane ofzo. En dat je na het eten van de heerlijke pizza in een lokale bistro nog even naar een klein, door rotsen omgeven, strandje wandelt. De pijnbomen achter je latend waar je samen met je geliefde een flesje wijn opentrekt om in de laatste zonnestralen te proosten op een heerlijke avond. Luisterend naar de rustige mediterrane zee en de krekels die steeds harder gaan tjilpen kom ik er achter dat ik eigenlijk gewoon in een snikheet kantoorkamertje zit, verlangend naar het zojuist geschetste beeld. Pfff…. ik heb zin in vakantie!!!!

Maargoed, deze pizza doet dus verlangen naar vakantie. Tenminste bij mij. Want ik ga graag op vakantie :-)

Volkoren plaatpizza met gegrilde groenten

15 min
25 min
Toevoegen aan ‘Mijn Recepten’
Dit recept is voor: 3 porties

Dit heb je nodig

  • 1 Aubergine
  • 3 el Passata
  • olijfolie (om in te bakken)geraffineerd
  • 150 gr gegrilde artisjok hartenop olie
  • 1 tomaat
  • 100 gr Parmazaanse kaas

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Snijd de aubergine in dunne plakken en bak deze in ruim olie totdat ze net beginnen te kleuren. Laat uitlekken op keukenpapier
  • Bestrijk de pizzabodem met de passata en verdeel er de plakken aubergine over
  • Beleg met de artisjok harten
  • Snijd de tomaat in dunne plakjes en verdeel over de pizza
  • Rasp de Parmazaanse kaas over de pizza en plaats in de oven voor 25 minuten
Print dit recept
Recept: Avondeten, Avondmaaltijd, Diner
Keuken: Nederlands
Trefwoord: Pizza, Volkoren
Porties: 3
Door: Sven

test