Met deze bloemkool buffalo chicken wings heb je een superlekker vegan BBQ recept te pakken. De bloemkoolroosjes hebben wat weg van chicken wings qua looks. Qua smaak is het natuurlijk niet alsof je kip eet. Maar dat is ook niet hoe je om moet gaan met vegan BBQ recepten naar mijn idee.

Een imitatie van vlees is bijna altijd een tegenvaller. Presenteer je groente gerechten dan ook niet als vlees alternatief, maar als verrijking van de gezellige barbecue. Er komt meer variatie in wat je op tafel zet, het is gezonder en je voelt je lekkerder. Geen opgeblazen buik omdat je te veel vlees en brood hebt gegeten met misschien nog een hapje pasta salade. Nee, een heerlijke gevarieerde barbecue met goed en lekker eten!

bloemkool chicken wings

Deze bloemkool wings kun je in de BBQ en in de oven maken. Qua barbecue is het wel essentieel dat je een kamado zoals een Big Green Egg hebt. Met een convEGGtor creëer je een ovenfunctie met indirecte warmte, waardoor de bloemkool kan garen en niet verbrandt. Op een open barbecue krijg je verbrandde bloemkoolroosjes die nog rauw zijn van binnen. Heb je dus geen kamado die je kunt sluiten, gebruik dan je oven. Je kunt ze dan nog wel even afgrillen op de BBQ.

Kijk hier voor al onze BBQ recepten.

Deze bloemkoolspiesen met Oosterse dressing vind je vast ook lekker!

Bloemkool ‘chicken’ wings

10 min
25 min
Toevoegen aan ‘Mijn Recepten’
Dit recept is voor: 4 porties

Dit heb je nodig

  • 1 bloemkool - flinke
  • 75 gr panko - breadcrumbs
  • 200 ml soja plantaardig zuivel
  • zeezout
  • 2 tenen knoflook
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 lente ui
  • 3 el BBQ saus

Zo maak je het

  • breek de bloemkool in roosjes
  • pel de knoflook en snijd fijn, doe de knoflook samen met de plantaardige zuivel, uienpoeder en een snuf zeezout in een kom
  • doe de panko in een tweede kom. Haal de bloemkoolroosjes eerst door de zuivel en vervolgens door de panko
  • leg de bloemkoolroosjes in een drip pan (voor in je kamado BBQ) of een ovenschaal (voor in de oven)
  • Gaar de bloemkoolroosjes (met convEGGtor in je Big Green Egg) op 220 graden in +/- 25 minuten / in de oven ook op 220 graden, 25-30 minuten. Controleer of de bloemkool wings gaar zijn, maar niet te gaar want dan vallen ze uit elkaar. Een lichte bite is perfect.
  • snijd de lente ui in ringen
  • laat de bloemkool chicken wings even afkoelen, doe de BBQ saus in een schaal en hussel de wings erdoorheen zodat de saus gelijkmatig is verdeeld, leg ze terug in de drip pan en verwarm kort voor serveren, voeg daarna de lente-ui toe
Print dit recept
Recept: Barbecue recept, bbq
Porties: 4 personen
Door: Jennifer