Dit zalm recept uit de oven smaakt fantastisch. De zalm combineert heerlijk met de zoute spek en de zachte geitenkaas. De rucola geeft het een kruidig randje en de kappertjes zorgen voor verfrissing tussendoor. Het is simpel en snel te bereiden en het ziet er ook nog eens culinair uit. Én het is ook nog erg gezond. De zalm bevat veel goede vetten, maar ook vitamines en mineralen. Evenals de rucola en tomaat.

Zalm uit de oven met spek en geitenkaas

30 min
30 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 250 gr Zalmmoot - 125 gram per persoon
  • 100 gr Geitenkaas - zachte
  • 6 plakken Ontbijtspek
  • 2 handen Rucola
  • 3 Tomaten
  • 2 el Olijfolie
  • 1 el Kappertjes
  • Peper - naar smaak

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Snijd de zalmmoot in het midden in en vul het met de geitenkaas en kappertjes
  • Pak twee borden en leg op elk bord drie plakken ontbijtspek
  • Leg er de gevulde zalm op en vouw de spek er omheen
  • Plaats de gevulde zalmmoten in een ovenschaal en zet in de voorverwarmde oven voor 20 minuten
  • Beleg de borden met de rucola
  • Snijd de tomaat in plakjes en leg dit er bovenop
  • Giet er een scheutje olijfolie overheen en bestrooi vervolgens met wat gemalen peper
  • Haal de zalmmoten uit de oven en leg op het bedje van rucola en tomaat
Print dit recept
Recept: Hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Porties: 2
Door: Sven