Wat is dit een geweldige combinatie! Lekker vet visvlees met een rokerige smaak gecombineerd met een super frisse salade van bleekselderij, rucola en appelciderzazijn.

Het lukt ons niet altijd maar we proberen drie keer in de week vis te eten. En dan het liefste een vette vis zoals deze makreel. Want het gaat ons juist om die vetten. Die zijn erg belangrijk voor het gezond houden van je lichaam. Vette vis bevat namelijk een grote portie omega 3 vetzuren. Maar nog belangrijker, vette vis bevat veel EPA en DHA. Aan deze twee vetstoffen worden in het lichaam de gezondheidsbevorderende eigenschappen toegekend. Omega 3, ook wel alfa linoleenzuur genoemd, komt in veel meer producten voor. Zo bevat lijnzaadolie of lijnzaad zelf veel omega 3. Ons lichaam kan uit omega 3 de stoffen EPA en DHA maken, alleen dat werkt niet zo optimaal. Om voldoende EPA en DHA binnen te krijgen, kunnen we dus beter vette vis eten, daar zitten deze stoffen direct in. Of visoliecapsules slikken, maar dat heeft niet onze voorkeur. We proberen liever om alle belangrijke stoffen uit onze voeding te halen.

Vis is ook nog eens een veelzijdig stukje voedsel waar je veel mee kunt doen. Voor dit simpele recept hebben we een gerookte makreel van de visboer gebruikt. Van de visboer zijn ze trouwens echt lekkerder dan de voorverpakte gerookte makreel uit de supermarkt. En vetter ook ;-) Wij hebben de makreel met onze handen leeggeplukt en de salade er los bij gegeten. Maar je kunt ook het visvlees er afhalen en dit door de salade mengen. Zo zou je deze lekkere salade ook mee kunnen nemen naar je werk.

Frisse salade met gerookte makreel

10 min
10 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 1 Makreel - gerookt
  • 2 stengels Bleekselderij
  • 1 Appel
  • 1 bosje Peterselie - vers
  • 35 gr Rucola
  • 1 el Olijfolie - extra vergine
  • 1/2 el Appelazijn
  • Peper en zout - naar smaak

Zo maak je het

  • Snijd de bleekselderij in dunne plakjes
  • Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes
  • Hak de peterselie grof
  • Doe de ingrediënten samen met de rucola in een kom en hussel door elkaar
  • Voeg de olijfolie en de apelciderazijn toe en breng op smaak met wat zout en peper
  • Eet de salade samen met de gerookte makreel
Print dit recept
Recept: lunch, Salade
Keuken: Nederlands
Porties: 2
Door: Sven