Lunchen met brood kan prima natuurlijk. Een goede volkorenboterham bevat veel belangrijke voedingstoffen en is bovendien eenĀ goede bron van vezels. Maar nog lekkerder is het om er een volkoren sandwich van te maken met gegrilde courgette, mozzarella, zelf gemaakte pesto en heerlijke zongedroogde tomaatjes. Lunchen is een feestje zo!

Om je vingers bij af te likken zo lekker is deze sandwich! En aflikken moet je je vingers zeker want je vingers houd je niet schoon. Tenzij je met mes en vork eet ;-) Door een broodje dik te beleggen met gezonde ingrediƫnten kun je ook tijdens de lunch je lichaam voorzien van een breed scala aan vitaminen en mineralen. Zo kan je ook na de lunch weer hard aan de slag en vol energie de dag vol maken.

Zelf je pesto maken

Voor dit recept heb ik zelf de pesto gemaakt. Tenminste, die had ik nog in de koelkast staan. Zelfgemaakte pesto is veel lekkerder dan pesto uit een potje en het is bovendien erg makkelijk om te maken. Hier vind je het pestorecept.

Sandwich gegrilde courgette

Stevige lunch van brood en groente
5 min
10 min
15 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 200 gr mozzarella
  • 2 volkorenbroodje
  • 1 courgette
  • 2 el pijnboompitten
  • 2 el pesto
  • 4 zongedroogde tomaatjes
  • 1 handje rucola
  • peper en zout - naar smaak

Zo maak je het

  • Was de courgette en snijd met een kaasschaaf plakken
  • Zet een (grill)pan op het vuur en bak in olie de plakken courgette goudbruin
  • Leg de plakken apart en laat ze afkoelen
  • Snijd de broodjes open en besmeer ze met een eetlepel pesto
  • Snijd de mozzarella in plakken en beleg hiermee de onderkant van de broodjes
  • Leg de plakken courgette erop en bestrooi met peper en zout
  • Snijd de zongedroogde tomaatjes in reepjes en verdeel over de broodjes
  • Verdeel de pijnboompitten over de broodjes en maak ze af met een beetje rucola
Print dit recept
Recept: lunch
Keuken: Nederlands
Porties: 2
Door: Sven