Lunchen met een heerlijke zomerse salade van galia meloen vinden wij echt genieten. We combineren in deze salade de galia meloen met heerlijke Parmaham en kruidige gemarineerde rucola. Super simpel, maar erg lekker.

Wij hebben deze salade als lichte lunch gegeten. In de zomer is dat extra lekker, met warm weer heb je altijd wat minder honger en zin in waterrijk voedsel, zoals meloen. Maar heb je een drukke dag, dan kun je deze salade het best aanvullen, bijvoorbeeld met een gekookt eitje. Je kunt deze zomerse salade met galia meloen natuurlijk ook als bijgerecht serveren. Serveertip: snijd de meloen in halve maantjes, maak sneetjes in de meloen tot aan de schil en leg de rucola en de Parmaham er bovenop.

De galia meloen

Over de meeste groente- en fruitsoorten is wel een leuk verhaaltje te vertellen over waar hij vandaan komt, hoe lang hij al gegeten wordt, welk volk het naar Nederland bracht etc. Bij de galia meloen ligt het iets anders. De galiameloen is namelijk helemaal geen echte meloen.

De galia meloen is geboren in het kweeklaboratorium van de Israelische kweker Zvi Karchi. Door een suikermeloen te kruisen met een cantaloupe is deze bijzonder lekkere meloensoort ontstaan. Kweker Zvi Karchi heeft in 1973 zijn nieuw ontdekte meloensoort vernoemd naar zijn oudste dochter Galia, dat in het Hebreeuws ‘gods golven’ betekent. De galia meloen is vanaf 1975 verkrijgbaar in Nederland en wordt momenteel gekweekt in Brazilië, Spanje, Costa Rica Panama, Pakistan en uiteraard Israel.

Zomerse salade met galia meloen

10 min
10 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 1 Galiameloen
  • 70 gr Parmaham
  • 75 gr Rucola
  • 2 el extra vergine - extra vergine
  • 1 tl Peper
  • 1 el oregano - gedroogd

Zo maak je het

  • Doe de rucola in een kom en marineer deze met de olijfolie, peper en oregano
  • Snijd de galiameloen in tweeën en schep met een lepel de pitjes eruit
  • Snijd de meloen in parten en snijd met een keukenmes het vruchtvlees uit de schil
  • Snijd de meloen vervolgens in blokjes
  • Verdeel de rucola over twee borden
  • Verdeel de galia meloen erover
  • Snijd de Parmaham in reepjes en verdeel over de meloen
Print dit recept
Recept: BBQ salade, Salad
Keuken: Nederlands
Porties: 2
Door: Jennifer