Dat we ei liefhebbers zijn, is inmiddels wel duidelijk. Er zijn maar weinig producten zo compleet aan belangrijke bouw- en voedingsstoffen als ei. En hoe kan het ook anders, er moet uit dat ei een een prachtig lief en zachtgeel kuikentje groeien.

Helaas voor het kuikentje… bij ons hebben ze niet de kans gekregen om door te groeien. Eigenlijk is het ei natuurlijk ook nog geen kuikentje. Het is slechts een onbevruchte eicel. Maar die eicel bevat wel alle bouwstoffen, vitamines en mineralen voor de groei ervan. En dat is precies de reden waarom een ei zo gezond is. Een ei is rijk aan alle essentiĆ«le eiwitten. Essentieel betekent dat ons eigen lichaam niet in staat is om de eiwitten zelf aan te maken maar deze wel nodig heeft. We zijn dus voor deze eiwitten afhankelijk van onze voeding. Naast de eiwitten bevat een ei de bijzonder belangrijke vitamine B12 of cobalamine.Ā Vitamine B12 komt alleen voor in dierlijke producten zoals: vlees, vis, eieren en melkproducten. Vitamine B12 is een stabiele vitamine. Het kan goed tegen verhitting.

Dit recept is goed voor 4 ei muffins. Hier kun je met twee personen van ontbijten. Maar je kunt ze ook maken om mee te nemen als lunch of als aanvulling van een uitgebreid ontbijt.

Ei muffins van ham

10 min
25 min
35 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 4 Eieren
  • 4 plakken Ham
  • 1 handje Verse bieslook - geknipt
  • 1 snufje Peper

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Beleg een cupcake vorm (zo'n silicone rode werkt erg goed) met plakken ham
  • Snijd of knip de ham weg die er meer dan 1 cm bovenuit steekt
  • Kluts de eieren met de verse bieslook en peper en zout
  • Giet het eimengsel in de hamvormpjes en plaats de muffinvorm in de oven voor 25 minuten
Print dit recept
Recept: Ontbijt
Keuken: Nederlands
Porties: 2
Door: Sven