Pasta pesto is een heerlijk basic recept dat overigens het aller lekkerst is als je de pesto zelf maakt. Het fijne van pasta pesto is dat het koud ook super lekker is. Ideaal dus voor bij een BBQ of als lunch. Deze mediterraanse pasta pesto salade is bovendien hartstikke voedzaam. Lekker maken dus.

Pesto en volkorenpasta zijn de basis van dit recept. Als aanvulling kun je allerlei lekkers toevoegen, maar wij houden het graag simpel. Dat betekent: mozzarella bolletjes, tomaatjes, basilicum, groene olijven en een beetje rucola.

De sleutel tot de allerlekkerste pesto pasta salade is kwaliteit. Het liefst zou je de ingrediĆ«nten op een Italiaans marktje kopen. Tomaatjes die in de Mediterraanse zon zijn gerijpt en door handen zijn geplukt met liefde, smaken het aller lekkerst. Helaas behoort dat niet tot de mogelijkheden op dit moment (tenzij je daar woont …). Maar om te proberen om die volle smaken enigsins te evenaren, kies je het liefst voor biologische producten. En ga beslist voor buffel mozzarella! Die zijn echt lekkerder dan de standaard mozzarella balletjes.

Deze pasta pesto salade wordt misschien wel nog lekkerder als je hem een dagje laat staan in de koelkast.

Iedere woensdag plannen we een kook-dag in en dan maken we samen meerdere recepten. Omdat we dit meestal niet allemaal alleen op kunnen eten en we absoluut niets weg willen gooien, bellen we steevast familie die dichtbij woont om iets op te halen. En het is vrijwel standaard dat ik de donderdag erna op kantoor, iets van die gerechten als lunch eet. Dat deed ik ook met deze pasta pesto en hij was super lekker. Het is dus helemaal niet erg als je de volgende dag nog een beetje pasta pesto salade over hebt. Eet het als lunch! Op die manier eet je ook nog eens super gevarieerd.

Pasta pesto salade

Toevoegen aan ‘Mijn Recepten’
Dit recept is voor: 3 porties

Dit heb je nodig

  • 250 gr linguine integrali - of een andere volkorenpasta
  • 90 gr pesto - liefst verse
  • 150 gr mozzarella balletjes - buffalo
  • 250 gr tomaatjes
  • 5 gr basilicum - vers
  • 140 gr groene olijven
  • 40 gr rucola

Zo maak je het

  • kook de pasta volgens de bereiding op de verpakking
  • snijd de tomaatjes doormidden en haal de blaadjes basilicum van de takjes
  • giet de pasta af en schep de pesto en de rucola er doorheen
  • doe de pasta in een schaal en voeg de mozzarella, tomaatjes, basilicum en olijven toe

Tip

ook afgekoeld erg lekker. Pesto zelf maken? Bekijk het recept.Ā 
Print dit recept
Recept: BBQ salade, Hoofdgerecht, Maaltijdsalade
Keuken: Italiaans
Porties: 3 personen
Door: Jennifer