Chips zijn de meest gegeten snacks op een feestje, en dat moet vooral zo blijven. Een chippie op zijn tijd is best wel lekker, maar helaas niet erg verantwoord. Deze hartige party snacks zijn dat wel. Je moet er geen twintig van eten maar een paar van deze snacks levert toch een stuk meer voedingsstoffen dan chips. En ze zijn nog lekker ook!

Voor dit recept gebruiken we voor het eerst op Voedzaam & Snel bladerdeeg. bladerdeeg wordt gemaakt van bloem en dat heeft niet onze voorkeur. Na wat zoeken op internet blijkt dat er wel volkoren bladerdeeg bestaat maar ik heb het nergens in een winkel kunnen vinden.

Het blijkt ook wel dat bladerdeeg een product is dat ik niet eerder gebruikt heb. Er zitten van die velletjes tussen de plakken bladerdeeg en ik dacht: “handig, dat is zeker bakpapier. Die laat ik er onder zitten”. Geen bakpapier dus maar velletjes van plastic. Bij het bakken zijn ze allemaal vastgesmolten aan de onderkant. De vulling heb ik gelukkig kunnen redden. Ik had ook de verpakking kunnen lezen natuurlijk. Daar wordt duidelijk vermeldt dat je de velletjes moet verwijderen …

Afijn, we hebben dus alleen de vulling opgegeten en die was heerlijk. Hier en daar een stukje bladerdeeg zónder plastic om er toch achter te komen hoe het inclusief bladerdeeg smaakt. En ook dat is heerlijk. De zalm en harissa geven het gerechtje smaak. De broccoli proef je niet maar voegt wel de nodige voedingstoffen toe en geeft samen met de crème fraîche een mooie structuur. Wat geraspte jonge kaas maakt het geheel af.

Hartige snack met zalm | Verantwoord snacken
Door: 
Recept: Snack
Keuken: Hollands
Voorbereidingstijd: 
Bereidingstijd: 
Totaaltijd: 
Aantal porties: 28
 
Hapje van bladerdeeg met zalm en broccoli
Dit heb je nodig
  • bladerdeeg - 7 plakjes
  • broccoliroosjes - 300 gram
  • zalmsnippers - 200 gram
  • crème fraîche - 100 gram
  • harissa - 3 theelepels
  • geraspte jonge kaas - 50 gram (ongeveer)
Zo maak je het
  1. Verwarm de oven voor op 220 graden en leg een vel bakpapier op de bakplaat
  2. Vul de waterkoker en zet aan
  3. Haal de vellen bladerdeeg van elkaar af, verwijder de folie, knip of snijd elk vel in vieren en laat ontdooien op de bakplaat
  4. Snijd roosjes van de broccoli, kook deze 2 minuten en laat even uitstomen
  5. Maal de roosjes fijn in een keukenmachine en doe de vermalen broccoli in een ruime kom
  6. Voeg de crème fraîche, de harissa en de zalmsnippers toe en schep door elkaar
  7. Schep ongeveer 1 eetlepel van het mengsel op elk velletje bladerdeeg (28x)
  8. Verdeel als laatst nog wat geraspte kaas over de snacks en plaatst in de oven voor 25 minuten of totdat ze lichtbruin kleuren.

 

 


Koop hier onze boeken:

Bestel hierBestel hierBestel hierBestel hier

Wil je dit recept bewaren? Maak dan hier een account aan. Heb je al een account? Hier kun je inloggen