Notenkoekjes – gezonde snack
In het weekend krijgen wij meestal zin om een gezonde snack te maken. Dit keer zijn we de keuken in gedoken om notenkoekjes te maken zonder meel. Het zijn voedzame koeken van gebroken lijnzaad en rozijnen geworden! Het gebroken lijnzaad en de rozijnen binden samen met wat water het koekje. Daarbij voegen we grof gehakte ongezouten noten toe wat goed combineert bij de nootachtige smaak van lijnzaad. Het resultaat: een heerlijk verantwoord koekje met notensmaak en zoetigheid door de rozijnen. Geen toegevoegde suikers, geen meel, geen smaakversterkers. Kortom: verantwoord smullen en daar zijn wij best gek op.
Notenkoekjes - gezonde snack
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'Dit recept is voor: porties
Dit heb je nodig
- 50 gr Rozijnen
- 20 gr Gebroken lijnzaad
- 100 gr Noten mix - ongezouten
- 1 el Water
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Stop de rozijnen en gebroken lijnzaad samen met de eetlepel water in de blender en mix glad
- Voeg de 100 gram noten toe en mix kort mee zodat ze grof gemalen zijn
- Haal het mengsel uit de blender en kneed een beetje in een schaaltje
- Maak zes bolletjes en druk ze plat in de vorm van een koekje op een ovenschaal met bakpapier
- Bak de koekjes 15 minuten in de oven
Ik had de ingrediënten niet in huis maar ik raakte wel geïnspireerd door dit recept. Ik heb dezelfde hoeveelheden aangehouden maar het gemaakt met havermout melk, gedroogde abrikozen, walnoten, geroosterd sesamzaad en wat kaneel poeder. Ik moest er alleen wel meer havermout melk bij doen omdat het te droog was en daarom moeilijk te mixen. Ik heb later ook hetzelfde gemaakt met cacao poeder ipv kaneel, gezondere brownies :D Erg lekker en het heeft na zo’n kwartier afkoelen een stevige structuur. Knapperig en zacht van binnen. Echt een aanrader. Zou vast ook lekker zijn met stukjes appel en kaneel.
Cranberry’s in plaats van rozijnen … ook lekker