Pizzaaaaaaaaa! Maar dan anders. Heel anders, en een stuk gezonder ook. Deze mini pizza’s maken we van aubergine, we beleggen ze met (deels) zelf gemaakte tomatensaus, mais en tot slot wat mozzarella. Dat klinkt goed hĆØ :-) En lekker dat ze zijn!

We maakten eerderĀ mini pizza’s van courgette, ook erg lekker en net als deze mini pizza’s van aubergine een toprecept voor in het weekend. Veel tijd ben je er niet aan kwijt. Ze staan binnen een half uurtje op tafel.

Door gebruik te maken van plakken aubergine als bodem zorg je voor een hele berg extra groente. En dat willen we graag. Aubergine bevat veel belangrijke voedingsstoffen die nodig zijn om je lichaam gezond te houden. Daarnaast zijn deze aubergine pizza’s, in tegenstelling tot gewone pizza’s, erg vezelrijk. Vezels stimuleren de darmfunctie en zorgen er zo voor dat alles lekker soepel blijft.

Zorg ervoor dat de aubergine plakken goed zacht zijn voordat je ze belegd. Bij ons was 15 minuten voorbakken perfect, maar als je plakken ietsje dikker zijn, hebben ze misschien 5 minuten extra nodig. Als topping hebben we geraspte mozzarella gebruikt, die smelt erg goed. Maar je kunt ook geraspte jonge kaas gebruiken voor deze mini pizza’s van aubergine.

Mini pizza's van aubergine

10 min
15 min
25 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 1 1/2 Aubergine
  • 4 Olijfolie
  • Peper uit de molen - naar smaak
  • 1 snufje Zeezout
  • 140 gr Tomatenpure
  • 1 teen Knoflook
  • 1 Rode ui
  • 1 el oregano - gedroogd
  • 150 gr Mais
  • 1/2 Spaanse peper
  • 100 gr Mozzarella

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Snijd de aubergine in plakken van ongeveer 1 cm dik
  • Bestrijk de plakken aan beide kanten met olijfolie en leg ze op een bakplaat met bakpapier
  • Bestrooi ze met wat zout en peper en plaats ze voor 15 minuten in de oven
  • Snipper ondertussen de rode ui, snijd de rode peper fijn en laat de mais uitlekken
  • Fruit het uitje in een beetje olijfolie en voeg daarna de tomatenpuree, de Spaanse peper, een uitgeperste teen knoflook en de oregano toe
  • Haal de pan van het vuur en schep de mais door de saus
  • Verdeel de saus over de aubergineplakken zodra ze zacht genoeg zijn
  • Strooi de geraspte kaas erover en plaats voor 3-5 minuten onder de grill totdat de kaas goudbruin kleurt
Print dit recept
Recept: gezonde snack, tussendoortje
Keuken: Nederlands
Porties: 2
Door: Sven