Dit courgette recept is geïnspireerd op een recept ingezonden door Barbara. Ze zegt: “Een heerlijk recept. Ziet er leuk uit en smaakt voortreffelijk.”

Zelf deed Barbara er ook nog gerookte zalm, paprika en aubergine bij. In plaats van Italiaanse kruiden gebruikte ze pesto, dat lijkt ons ook erg lekker! De bolcourgette verschilt behalve qua vorm niets van normale courgette. Dit recept is daarom ook erg lekker met gewone courgette in de oven, je kunt de courgette dan in de lengte doorsnijden, uithollen met een lepel en vullen met het mengsel.

Gevulde bolcourgette

10 min
30 min
40 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 2 Bolcourgettes
  • 125 gr gerookte spekreepjes
  • 1 Spaanse peper
  • 1 Tomaat
  • 1 Bosui
  • 2 Eieren
  • 100 gr jonge kaas - geraspt
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 1 teen Knoflook

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Was de bol bourgettes, snijd het kapje eraf en hol de bollen uit met een lepel
  • Snijd het vruchtvlees in blokjes en leg in een schaal
  • Snijd de tomaat in blokjes, de bosui in ringen en de knoflook klein
  • Snijd de rode peper doormidden, verwijder de pitten en snijd klein
  • Stop de tomaat, bosui, knoflook, peper, geraspte kaas, spekjes en de Italiaanse kruiden in de schaal
  • Breek de eieren op de rand en giet het ei erbij, meng alles goed door elkaar
  • Vul de bol courgettes met het mengsel en zet in een ovenschaal
  • Schep de rest van het mengsel rond de bol courgettes in de ovenschaal
  • Zet voor 30 minuten in de oven
Print dit recept
Recept: Hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Porties: 2
Door: Jennifer