Deze bietensalade is lekker simpel en staat zo op tafel. Maar dit bietensalade recept heeft geen simpele smaak, het barst van de smaken!

De zoete, aardse bietjes, de pittige oude geitenkaas, pittige rucola en amandelen. Het zijn niet te veel verschillende ingrediënten, maar dat maakt deze simpele bietensalade nu juist zo lekker. In dit salade recept maken we twee porties als lunch, maar je kan er ook prima 6 kleine voorgerechtjes van maken, of de salade in een schaal als bijgerecht voor 4 personen serveren. Waar je maar zin in hebt!

Rode bieten noemen wij altijd krootjes of kroten. Maar zo noemen ze rode bieten blijkbaar alleen in het westen van Nederland! Daar kwam ik pas achter toen een collega (die oorspronkelijk uit het Noorden van Nederland komt) me raar aankeek toen ik het over krootjes had. Vroeger werd de rode biet als kost voor de armen beschouwd, omdat je de rode biet op arme grond kan verbouwen. Maar dat is inmiddels wel anders, de rode biet kom je nu ook tegen in luxe gerechten en luxe restaurants. Ik ben altijd gek geweest op bieten en mocht vroeger, als mijn moeder rode bieten kookte met aardappel, speklappen en appelmoes, een gekookte biet opsnoepen voordat de bieten geraspt werden. :-). Bieten zijn erg gezond, ze bevatten veel vitamines, mineralen en vezels. Wist je dat je bieten geraspt in een salade ook rauw kan eten? Dat gaan we ook eens uitproberen.

Bietensalade met oude geitenkaas

10 min
10 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 500 gr rode bieten - voorgekookt
  • 50 gr Rucola
  • 20 gr Oude geitenkaas
  • 20 gr Amandelen - ongezouten
  • 1 tl Peterselie
Voor de dressing
  • 2 el Olijfolie
  • 1/2 el Citroensap
  • 1 tl Peterselie
  • 1/2 tl Peper

Zo maak je het

  • Was de rucola en verdeel over twee borden
  • Was de bieten en snij in halve plakken, verdeel over de rucola
  • Meng de ingrediënten voor de dressing en druppel over de bieten
  • Rasp de oude geitenkaas en strooi over de salade
  • Verdeel de amandelen over de salade
  • Strooi nog wat peper en peterselie over de salade
Print dit recept
Recept: Salade
Keuken: Gezond recept
Porties: 2
Door: Jennifer