Voor deze courgette salade gebruiken we voor het eerst rauwe courgette in een recept! We wisten sinds kort wel dat je courgette rauw kon eten, maar of we het ook lekker zouden vinden?

Omdat courgette een super gezonde groente is en alle vitamines en mineralen bewaard blijven als je deze groente niet verhit, is het eten van rauwe courgette erg gezond. En dat gezond en lekker goed samen kunnen gaan, bewijst deze rauwe courgette salade. Het is namelijk super lekker!! Wij hopen dat je deze salade eens uitprobeert, het is echt de moeite waard. Het maken van deze rauwe courgette salade kost ook zo weinig tijd: je begint met het bakken van de pijnboompitjes, raspt de courgette en mengt alles in een schaaltje. Je kan dus ook makkelijk een grote hoeveelheid maken, voor bij een barbecue bijvoorbeeld. Het enige nadeel is dat pijnboompitjes best prijzig zijn. Dat is ook niet zo gek als je weet hoe we aan die lekkere pijnboompitten komen. Aan de parasolden (een boom uit de dennenfamilie) groeien dennenappels die de boom op een gegeven moment laat vallen. Tussen de schubben van de dennenappels zitten zwarte pitjes. Die pitjes moeten opengebroken worden, waarna de pijnboompitjes eruit komen met een zwart vliesje. Ook dat zwarte vliesje haalt men eraf en tadƔa, daar is onze pijnboompit die we kennen uit het plastic bakje of zakje in de supermarkt. Pijnboompitten zijn erg gezond, ze bevatten veel mineralen waaronder mangaan, koper, fosfor, ijzer, magnesium en zink. En naast een rijtje vitamines bevatten pijnboompitten ook pinoleenzuur. Deze omega 6 vetzuur zorgt voor een verzadigd gevoel, waardoor je niet te veel eet en ook niet snel weer een honger gevoel krijgt. Dit pinoleenzuur wordt gebruikt in allerlei middeltjes die zouden helpen tegen obesitas. Dit recept is als bijgerecht goed voor 2 personen, maar het vult best goed!

Courgette salade

Wist je dat de dennenboom ook wel een pijnboom wordt genoemd omdat de dennenappel (ofwel pijnappel) lijkt op een pijnappelklier? En zo komen ook de pijnboompitjes aan hun naam!
10 min
10 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 1 Courgette
  • 35 gr Pijnboompitten
  • 1 el Olijfolie
  • 1 el Citroensap
  • 1 tl Peper
  • 1 snufje Zout
  • 1 tl Koriander

Zo maak je het

  • Bak de pijnboompitten in een pan op laag vuur goudbruin, let op dat ze niet verbranden
  • Was de courgette en rasp boven een kom
  • Voeg de olijfolie, citroensap en kruiden toe aan de courgette en meng goed
  • Roer de pijnboompitjes door de salade
Print dit recept
Recept: Salade
Keuken: Barbeque
Porties: 2
Door: Sven