We zijn de keuken ingedoken voor een mediterraanse spinazie salade. We hebben heerlijke ingrediënten met een uitgesproken smaak gecombineerd: zongedroogde tomaatjes, zwarte olijven, kappertjes, feta, pijnboompitten, spinazie en knapperige rucola.

Wij houden van al deze ingrediënten, dus het is echt smullen! Maar niet iedereen is fan van zwarte olijven, kappertjes of feta. Geen probleem, je kan de olijven en de kappertjes makkelijk weglaten en de feta kan je ook vervangen door jonge geitenkaas of Parmezaanse kaas. Jij bent de chef! De verse spinazie kopen we bij de supermarkt in een zak. Verse spinazie is super gezond, dat wisten we natuurlijk al van Popeye ;-). Spinazie bevat super veel vitamines en mineralen en doordat je de spinazie rauw eet, blijven al deze stoffen bewaard en kunnen ze worden opgenomen door jouw lichaam. En daar doet het veel goeds! Maar ook de andere ingrediënten in deze salade zijn erg voedzaam. Zo bevatten de pijnboompitten naast een rij aan vitamines en mineralen ook omega 6 vetzuren en de olijven hebben een mooi percentage aan ijzer, koper en vezels. Kappertjes bevatten cuercetine, een flavonol met ontstekingsremmende eigenschappen. Kortom: lekker en verantwoord smullen van deze mediterraanse spinazie salade!

Spinazie salade met olijven en kappertjes

Wist je dat kappertjes ongeopende bloemknopjes zijn van de kappertjesplant? Kappertjes hebben een frisse zurige smaak en worden vaak ingelegd in azijn
15 min
15 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 150 gr Spinazie - vers
  • 60 gr Rucola
  • 6 Zongedroogde tomaatjes
  • 15 gr Kappertjes
  • 20 Zwarte olijven
  • 100 gr Feta
  • 30 gr Pijnboompitten
Voor de dressing
  • 3 el Olijfolie
  • 1 el Witte wijnazijn
  • 1 el Peterselie
  • 1 tl Knoflookpoeder
  • 1 tl Peper
  • 1 snufje Zout

Zo maak je het

  • Was de spinazie en rucola en verdeel over twee borden (of leg in een schaal)
  • Meng alle ingrediënten voor de dressing in een schaaltje en verdeel 1/3 over de spinazie en rucola
  • Snij de zongedroogde tomaatjes in reepjes, de olijven doormidden en de feta in kleine blokjes
  • Verdeel nu de tomaat, olijven, feta, kappertjes en pijnboompitten over de salade
  • Druppel de rest van de dressing over de salade
Print dit recept
Recept: Salade
Keuken: Hollands
Porties: 2
Door: Jennifer