Heb je groene asperges gekocht maar weet je nog niet wat je er mee gaat doen? Je kan ze natuurlijk omwikkelen met spek of met gerookte zalm, maar wij hebben gekozen voor tomaatjes, pijnboompitten en rode ui.

Het is een simpel asperge recept dat binnen 10 minuten klaar is! En dat is ook wel eens fijn, want je hebt niet altijd zin om uitgebreid in de keuken te staan. Dit groene asperge recept is als bijgerecht goed voor 2 personen.

Asperges, die lange dingen die je in eens weer in de winkel ziet liggen. Het aspergeseizoen is weer aangebroken. Je vindt ze lekker, of niet. Mijn eerste asperge ervaring was niet zo goed. Ze waren ongelofelijk taai en draderig. Ik dacht, laat die asperges maar voor wat ze zijn. Maar een goede bereiding zorgt voor een heerlijk resultaat. Wij koken de groene asperges ongeveer 7 minuten en dan zijn ze heerlijk zacht van structuur en smaak. Wat pijnboompitjes, snoeptomaatjes en rode ui passen er prima bij. Een dressing met ketoembar (gedroogde koriander wat veel zoeter smaakt dan verse koriander) en gemberpoeder, wat olijfolie en citroensap, maakt dit asperge recept helemaal af. Dit groene asperge recept staat met een zucht op tafel! Je kan er een lekker stukje vlees bij serveren of misschien een stukje witvis. Maar ook zonder vlees of vis is het een heerlijk recept.

Groene asperges met pijnboompitten en rode ui

10 min
10 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 275 gr Groene asperges
  • 1/2 Rode ui
  • 30 gr Pijnboompitten
  • 10 Snoeptomaatjes
Voor de dressing
  • 3 el Olijfolie
  • 1 el Citroensap
  • 1 tl Ketoembar
  • 1 tl Gemberpoeder
  • Peper - naar smaak
  • Zout - naar smaak

Zo maak je het

  • Vul de waterkoker met water
  • Snij de harde kontjes van de asperges en kook ze in 7 minuten gaar met het hete water uit de waterkoker, in een pan op het vuur :-)
  • Snij ondertussen de ui in ringen en de tomaatjes doormidden
  • Bak de ui samen met de tomaatjes en pijnboompitjes 5 minuten, terwijl de asperges koken
  • Meng ondertussen de ingrediënten voor de dressing in een schaaltje
  • Giet de asperges af, verdeel over 2 borden, schep het tomatenmengsel er overheen
  • Schenk de dressing er overheen
Print dit recept
Recept: Hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Porties: 2
Door: Sven