Als je na je werk wil sporten, maar geen tijd hebt om naar huis te rijden en te koken, dan is het handig als je op je werk kunt eten. Je eten kan dan onderweg naar de sportschool zakken en je hoeft je niet zo te haasten.

Haast, wij vinden dat nooit zo fijn! Dingen gaan juist mis als je het heel snel wil doen ;-p. Nu kan je een eerder gemaakte soep uit de vriezer meenemen of een simpele salade maken, maar soms heb je zin in iets meer. Wat vlees bijvoorbeeld! We hebben niet allemaal een keuken op ons werk, dus betekent dat de avond ervoor of de ochtend voor je werk in de keuken staan …
Of …. ga voor deze maaltijdsalade met gekookte kip en avocado! We koken de kip, en dat is alleen kwestie van opstaan en eerst naar beneden, kipfilet in een steelpan met heet water, timer op 15 minuten en weer naar boven. Om te douchen, op te maken, aan te kleden, etcetera. Dan hoef je voor je ontbijt alleen nog even een paprika, avocado, wat sla en eventueel ui in je lunchbox te doen en de dressing in een bakje te gieten. ‘s Avonds alleen nog even snijden en je hebt een verrukkelijke voedzame maaltijdsalade met gekookte kip voor je neus staan.

Gekookte kip, wordt dat niet droog?
Dat dacht ik eerst ook, maar de kip is juist hartstikke sappig! En nog een voordeel, lekker mager ook. De goede vetten haal je uit de avocado en de dressing van yoghurt. Deze salade is overigens ook heerlijk om gewoon thuis te maken als je wel tijd hebt, of als er mensen blijven eten. Je kan de borden leuk opmaken zoals op de foto, door de dressing in een schaaltje midden op het bord te plaatsen. Het heeft wel wat Mexicaans zo! De dressing is lekker pittig door de verse gember. Deze maaltijdsalade met gekookte kip is een blijvertje :-D

Maaltijdsalade met gekookte kip en avocado

25 min
25 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 350 gr Kipfilet
  • 30 gr Sla melange
  • 2 Puntpaprika
  • 2 Avocado
  • 1/2 Rode ui
Voor de dressing
  • 8 el Yoghurt - volle
  • 5 gr gember - vers
  • 1 teen Knoflook
  • 5 gr bieslook - vers
  • Peper - naar smaak
  • zout - naar smaak

Zo maak je het

  • Vul de waterkoker en zet aan
  • Leg de kipfilet in een steelpan, giet het kokende water er overheen en laat 15 minuten koken
  • Snij ondertussen de paprika in reepjes, verwijder de zaadlijsten
  • Snij de ui fijn
  • Schil de gember en pers uit met een knoflookpers boven een schaaltje
  • Pers ook de knoflook uit, voeg toe aan de gember
  • Snij de bieslook fijn en leg ook in het schaaltje
  • Voeg nu de yoghurt en wat peper en zout toe, goed mengen, je dressing is vast klaar
  • Snij nu de avocado doormidden, verwijder de pit en snij in reepjes, lepel de reepjes uit de schil
  • Haal de kipfilet met een vork uit het kokende water en leg op een snijplank, snij doormidden en controleer of je kipfilet gaar is, zo niet, nog even terug in de pan
  • Snij de kipfilet in dunne plakjes
  • Verdeel nu de sla over 2 borden en verdeel de paprika, avocado en rode ui ook over de borden
  • Serveer de dressing in een schaaltje of druppel direct over de salade
Print dit recept
Recept: Salade
Keuken: Hollands
Porties: 2
Door: Jennifer