Wij vinden het leuk om cupcakes te maken en we vinden het nog leuker om cupcake recepten te bedenken die je als heerlijke en verantwoorde snack of voedzaam tussendoortje kunt eten! Deze appel kaneel cupcakes maken we met amandelmeel. Er zitten dus geen simpele koolhydraten in en we voegen ook geen suikers toe. De appel en rozijnen zorgen met hun natuurlijke suikers voor een lekkere smaak, zonder dat het slecht voor je is. Daarbij zorgt de amandelmeel voor een grote verzadiging. Je bent daardoor snel voldaan en eet niet te veel. Een lekkerder tussendoortje kunnen wij niet bedenken! Nou ja, deĀ bananen cupcakes van amandelmeelĀ zijn ook heel erg lekker ;-).

Appel kaneel cupcakes

10 min
30 min
40 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 3 porties

Dit heb je nodig

  • 200 gr Amandelmeel
  • 5 el Rozijnen
  • 3 Appels
  • 2 Eieren
  • 70 gr Roomboter
  • 2 tl Kaneel
  • 1 tl Bakpoeder
  • 1 tl Zout

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Meng amandelmeel, eieren, kaneel, bakpoeder en zout met de roomboter (roomboter even smelten in de magnetron)
  • Schil de appel en schaaf met een rasp
  • Voeg het appelschaafsel, de kaneel en rozijnen toe aan het cupcake beslag, roer door elkaar
  • Gebruik een cupcakeschaal of cupcakevormpjes (leg ronde stukjes bakpapier op de bodem van de cupcakeschaal en vet de zijkanten in) en verdeel het beslag over 6 vormpjes
  • Zet de cakes 30 minuten in de oven
  • Wij vinden ze warm het lekkerst!
Print dit recept
Recept: tussendoortje
Keuken: Hollands
Porties: 3
Door: Jennifer