Wie houdt er niet van, sate met pindasaus. Wij vinden het heerlijk en een sate schotel kan nog gezond zijn ook. Voor dit saté recept maken wij zelf satesaus van pindakaas zonder suiker. De pindakaas kan je kopen bij de reformwinkel. We voegen er champignons en taugé aan toe en serveren het geheel op een flinke hoeveelheid knapperige rucola. Zo zorgen we ervoor dat er toch nog een redelijke hoeveelheid verschillende voedingsstoffen in dit recept zit.

Gezonde sate schotel van kip

20 min
20 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 400 gr Kipfilet
  • 250 gr Champignons
  • 100 gr Rucola
  • 50 gr Taugé
  • 4 el Pindakaas
  • 125 ml Melk
  • 1 tl Sambal
  • 1 Ui
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout

Zo maak je het

  • Roer in een klein steelpannetje de pindakaas, melk en sambal door elkaar en zet op laag vuur
  • Snipper de ui fijn en voeg toe aan de saus, roer het goed door elkaar en verwarm geleidelijk
  • Snij ondertussen de kipfilet in blokjes en de champignons in plakjes
  • Zet een pan op hoog vuur en bak in wat olijfolie de kipblokjes kort aan
  • Voeg de champignons eraan toe en verwarm het geheel totdat het lichtbruin kleurt
  • Verdeel de rucola over twee borden en besprenkel met wat olijfolie
  • Strooi er wat peper en zout over
  • Schep de kip en champignons op de rucola en verdeel hier de satésaus over
  • Verdeel tot slot de taugé over de twee borden en serveer direct
  • Eet smakelijk!
Print dit recept
Recept: Hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Porties: 2
Door: Jennifer