Een lekker dessert zonder tafelsuiker, dat is deze mangocake met hangop bij uitstek! En toch is het een zoet toetje. Dat komt door de mango. Die zorgt niet alleen voor fruitsuikers, maar ook voor vezels, vitamines en mineralen. En dat maakt dit toetje niet alleen super lekker, maar ook nog eens super verantwoord.

Deze mangocake is deel drie van ons kerstdiner. Het maakt het menu compleet! De mangocake is eigenlijk een halve havermoutmuffin met een extra twist. We gebruiken namelijk amandelmelk die we verwarmen met een vanille stokje. Dat geeft deze muffin een heerlijke zachte en licht zoete smaak. De rijpe mango doet de rest. Als je de mangocakes lauwwarm serveert, smaakt dit feestelijke kerstdessert nog lekkerder.

Maar een cakeje alleen is natuurlijk niet genoeg voor een feestelijk dessert: we doen er kleine stukjes verse mango, een lepel hangop en gebakken amandelschaafsel bij. De hangop maakt het weer wat frisser en de amandelschaafsels voegen een knapperig nootje toe. We zijn trots op het resultaat, al zeggen we het zelf ;-)

De mangocakes zijn smeuïg, je moet ze daarom echt uit het vormpje lepelen. Verwacht dus geen droge muffin. Maar die smeuïgheid is juist perfect! Binnenkort verschijnt ons complete kerstdiner, zodat je precies weet wat je van te voren kunt voorbereiden en wanneer je wat in de oven moet doen.

Mangocake met hangop en amandelschaafsel

Deze mangocakes maken je kerstdiner compleet
10 min
30 min
40 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 4 porties

Dit heb je nodig

  • 1 Mango - rijpe
  • 90 ml Amandelmelk
  • 1 Vanillestokje
  • 1 Citroen - biologisch
  • 75 gr Havermout
  • 1 snufje Zout
  • 10 gr Amandelschaafsel
  • 4 el Hangop - Griekse of Turkse yoghurt kan ook

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Schil de mango, snijd de helft van het vruchtvlees in blokjes en prak (of gebruik een staafmixer) de andere helft in een kom tot moes
  • Doe de amandelmelk en het vanillestokje in een steelpan, plaats op laag vuur en blijf roeren, zodra het bijna kookt zet je het vuur uit, haal het vanillestokje uit de pam
  • Doe de amandelmelk in een kom, snijd het vanillestokje doormidden en schraap de binnenkant eruit, doe dit bij de melk (de buitenkant gebruik je niet meer)
  • Was de citroen goed en rasp de schil, doe een 1/2 theelepel citroenschil in de kom
  • Snijd de citroen doormidden en voeg een eetlepel citroensoep toe
  • Voeg de havermout en een snufje zout toe en roer alles door elkaar
  • Verdeel het beslag over vier muffinvormpjes (een flexibele vorm werkt goed), de vormpjes zijn halfvol
  • Plaats de cakes 30 minuten in de oven
  • Bak ondertussen het amandelschaafsel lichtbruin in een droge pan onder continu omhalen
  • Schep de cakes uit de vorm, ze zijn smeuïg dus je moet ze er echt uitlepelen, leg ze op de dessertborden
  • Verdeel de mangostukjes over de borden en doe bij elke cake een lepel hangop, of Griekse yoghurt
  • Verdeel het amandelschaafsel over de toetjes

Tip

Print dit recept
Recept: Dessert
Keuken: Hollands
Porties: 4
Door: Jennifer