Echte liefhebbers BBQ-en het hele jaar door. Maar toch doen we dit massaal als de zonnestralen harder gaan schijnen. Met deze vegan BBQ recepten willen we laten zien dat er meer is dan een gegrilde maiskolf en de gepofte zoete aardappel. Groente van de BBQ zijn voedzaam en fantastisch lekker!

We werden laatst uitgenodigd voor een etentje bij goede vrienden. Het werd een BBQ en het app gesprek ging ongeveer zo:

A: BBQ aanzetten?
Ik: Jaaa goed idee!
A: voorkeuren?
Ik: Groente!
A: ok
A: nog tips voor groente op de BBQ?
Ik: zoete aardappel, puntpaprika, asperges, aubergine, ’t kan allemaal!

Na een koud drankje in de zon, doken we de keuken in. Ze had alle groenten die ik als optie had genoemd, in huis gehaald. Plus nog veel meer groente. En ze keek me aan: en wat gaan we ermee doen?
Ik trok haar kruidenla open. Ik telde 5 potjes.

Dat is gewoon heel normaal natuurlijk. Maar met mijn giga kruiden assortiment was ik toch lichtelijk geschokt.

We hebben samen heerlijke gerechtjes gemaakt van de in huis gehaalde groenten en het was super gezellig en lekker! Tegelijk was ik ontzettend geïnspireerd om weer eens wat BBQ recepten voor Voedzaam & Snel te maken met groente in de hoofdrol. Ik wil jullie ook laten zien dat meer groente van de barbecue altijd een goed idee is. Ook als je graag vlees en vis eet. Zie het als een verrijking van je BBQ menu. Ik weet zeker dat iedereen ervan zal smullen.

Voor een overzicht van al onze BBQ recepten, klik hier. Voor de lekkerste vegan BBQ recepten, lees verder.

100% vegan BBQ recepten

De sjasliek is een classis onder de BBQ recepten. Deze tofu ananas spiesen zijn een tropische variatie op deze klassieker. Met tofu als vleesvervanger.

Krieltjes aan een spies. Zo simpel kan het zijn! Krieltjes hebben een rijke smaak en lichte rooksmaak past er heel goed bij. Maak ze af met een frisse koriander saus.

Chicken wings van bloemkool? Ik ben niet de ontdekker van dit idee, het is al vaker gedaan. Wel heb ik er mijn eigen draai aan gegeven. Normaal gesproken zal ik niet zo snel BBQ saus gebruiken voor een Voedzaam & Snel recept, maar in dit geval was dat een essentieel ingrediënt. Als dit ervoor zorgt dat er ineens bloemkool wordt geserveerd bij de BBQ, dan is het het waard.

Over bloemkool gesproken, deze bloemkoolspiesen met Oosterse marinade zijn ook een geweldige lekkere vegan BBQ optie. Een beetje spicy en een beetje sweet door de Oosterse dressing. Zien ze er niet geweldig uit?

Een geweldig lekker starter van je vegan BBQ is Gazpacho. Grill de groenten op je BBQ en maak er daarna soep door alle ingrediënten in je blender te mengen. Gazpacho serveer je koud, dus je kunt het van te voren klaarmaken.

Gewoon wat groente grillen, kan natuurlijk ook. Of champignons aan een spies. Lekker hoor! Weet je wat ook een aanrader is? Gevulde avocado’s met tomatensalsa.

Heb je ook een Pinterest account? Deze afbeelding kun je leuk pinnen:

Vegan BBQ recepten