Dit is een recept voor makreelsalade met appel en avocado. We hebben gekozen voor veldsla, maar ijsbergsla is ook een optie. Een salade is een lekker en gezond alternatief voor een boterham.

Steeds meer mensen willen wel eens wat anders dan boterhammen iedere dag. Gelukkig kan je met salade ongelofelijk veel variëren. Sommige mensen denken dat een salade niet genoeg kan vullen als lunch. Maar het ligt er maar net aan wat je in die salade doet. En deze voedzame makreelsalade met appel en avocado bevat gezonde vette vis, twee vruchten met veel verschillende vitamines en mineralen en zelfs gezonde vetten (de avocado). Wedden dat jij lange tijd na het eten van deze salade niet meer aan eten denkt of wilt snacken? Als je lichaam voldoende gezonde voedingsstoffen binnenkrijgt, krijg je minder snel trek. Dit is de reden dat je na het eten van een fastfood hamburger altijd zo snel weer honger krijgt, nadat je je eerst opgeblazen hebt gevoeld. Een fastfood hamburger bevat zeer weinig goede voedingsstoffen, je lichaam blijft hierdoor vragen om de voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft om goed te kunnen functioneren. En dat is al heel anders als je zelf een gezonde hamburger maakt met rundvlees, een gebakken eitje, tomaat, augurk, sla …. Maar we waren nu bezig met deze makreelsalade met appel en avocado. Heerlijk! En hij vult dus erg goed. Probeer het eens uit! Of probeer een van onze andere voedzame salade recepten.

Makreelsalade met appel en avocado

15 min
15 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 180 gr Gerookte makreel
  • 1 Avocado
  • 1 Appel
  • 50 gr Veldsla
Voor de dressing
  • 2 el Olijfolie
  • 1 el Witte wijnazijn
  • 1 el Bieslook
  • Peper - naar smaak
  • 1 snufje Zout

Zo maak je het

  • Was de veldsla en verdeel over twee borden
  • Verwijder de huid van de makreelfilet en snij in stukjes. Controleer op graatjes. Gebruik je een verse gerookte makreel, pluk dan stukjes makreel met je vingers van de vis. Dan vis je de graatjes er gelijk uit
  • Snij de avocado doormidden tot aan de pit, draai de twee helften van elkaar, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees met een lepel uit de schil, snij in blokjes
  • Schil de appel en snij in blokjes
  • Verdeel de makreel, appel en avocado over de salade
  • Mix de ingrediënten voor de dressing in een schaaltje en druppel over de salade
Print dit recept
Recept: Salade
Keuken: Hollands
Porties: 2
Door: Jennifer