Dat je fruit prima kunt gebruiken in een salade en dat je het kunt combineren met hartige dingen, dat had ik al eerder ontdekt. De combinatie van zoet en zout kan zo heerlijk zijn! En dat creëer je op een gezonde manier door fruit te combineren met zoals in dit sinaasappelsalade recept met feta. Denk daar een gesnipperd rood uitje, romige avocado, pittige rucola en walnoten bij en je hebt een zalige en super voedzame salade te pakken. En het is niet moeilijk om te maken, zelfs eenvoudig om mee te nemen naar je werk!

Ik was nooit zo’n fan van sinaasappel uit het vuistje eten. Met het pellen bleven er altijd zoveel van die witte stukjes achter en de smaak viel tegen. Dat kwam doordat ik nog nooit echt lekkere sinaasappels had geproefd. We hebben jaren terug een tijdje komkommers geplukt om geld bij te verdienen voor de zomervakantie. Tijdens de lunch kregen we de zoetste en sappigste sinaasappels te eten die ik ooit op had. Lekker! Sindsdien kan ik sinaasappel ook uit het vuistje waarderen en niet alleen meer geperst in een smoothie. Maar in deze sinaasappelsalade vind ik sinaasappel nog lekkerder. Doordat je de schil met een mes wegsnijdt, heb je ook geen witte velletjes. Eet smakelijk alvast :-)

Sinaasappelsalade

15 min
15 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 40 gr Rucola
  • 2 Sinaasappel
  • 1 Avocado
  • 1/2 Rode ui
  • 30 gr Walnoten
  • 50 gr Feta
  • 2 el Olijfolie - extra vergine
  • 1 el Appelazijn
  • 1/2 tl Peper uit de molen
  • 1/2 tl Zeezout
  • 2 takjes Peterselie - vers

Zo maak je het

  • Verdeel de rucola over twee borden
  • Snijd de schil van de sinaasappels en snijd ze vervolgens in blokjes
  • Snijd de avocado doormidden tot aan de pit, draai de helften van elkaar en lepel het vruchtvlees uit de schillen, snijd dit in blokjes
  • Snijd de rode ui fijn en hak de walnoten grof
  • Verdeel de sinaasappel-, avocadostukjes, de rode ui en de walnoten over de rucola
  • Brokkel de feta er overheen
  • Meng de olijfolie, de appelazijn, de peper en het zeezout in een schaaltje en druppel dit over de salade
  • Snijd de peterselie fijn en voeg dit toe aan de salade
Print dit recept
Recept: lunch, Salade
Keuken: Nederlands
Porties: 2
Door: Jennifer
test