Het is zover, de kersen zijn er weer! Toen we vorig jaar de malloot van de Mont Ventoux fietsten (ja, dat is drie keer de Mont Ventoux beklimmen op Ć©Ć©n dag!)Ā had onze bevoorrader en supporter kersen meegenomen. En die smaakten zo ongelo-fe-lijk lekker! Het had er vast iets mee te maken dat ik al behoorlijk kapot was, maar wat smulde ik ervan. Sindsdien vind ik kersen ineens lekkerder geworden. Toen ik ze zag liggen op de markt, besloot ik er wat mee te doen (naast het gewoon zo opsnoepen).

Deze spinaziesalade met linzen en kersen is het resultaat. Het is een super simpel recept, op de kersen na: die moet je ontpitten. Ik heb alle kersen eerst doormidden gesneden tot aan de pit, de helften van elkaar afgedraaid en vervolgens de pit er met mijn vingers uitgehaald. Een rondje internet laat zien dat het ook anders kan. Op Culy.nl doen ze het met een lege glazen fles en een stokje, blondiekookt.nl gebruikt een paperclip en natuurlijk bestaat er ook een kersenontpitter. Wat vind jij handig? Wij doen het voorlopig nog maar even met een mesje. Zoveel kersen gaan er nou ook weer niet in deze spinaziesalade met linzen en kersen.

Oja, extra lekker en nu te koop: Hollandse baby spinazie. Deze spinazie is kleiner en zachter dan de spinazie die je veel in de winter ziet. Wij vinden de baby spinazie ook lekker om gewoon zo te eten. Er zit zoveel meer smaak aan! We hebben ook spinazie gezaaid in onze tuin, er zijn al sprietjes zichtbaar. Ik ben benieuwd wanneer we ze kunnen proeven.

Spinaziesalade met linzen en kersen

15 min
15 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 100 gr Spinazie
  • 175 gr Kersen - met pit gewogen
  • 1/2 Rode ui
  • 160 gr Linzen
  • 60 gr Amandelen
  • 2 el Olijfolie - extra vergine
  • 1 el Appelazijn
  • 1 snuf Zeezout

Zo maak je het

  • Doe de spinazie in een schaal en laat de linzen uitlekken
  • Snijd de rode ui in halve ringen en leg ze in een schaaltje met de olijfolie, appelazijn en een snufje zeezout
  • Ontpit de kersen
  • Doe de linzen, de rode ui met de dressing, de amandelen en de kersen in de schaal en hussel alles door elkaar
Print dit recept
Recept: Salade
Keuken: Nederlands
Porties: 2
Door: Jennifer