Fijne witlof uit Nederland: lekker & gezond! Fijne witlof is niet alleen kleiner, maar smaakt ook frisser en heeft bijna geen bittere stukken. En dat het uit ons eigen landje komt, is toch ook fijn: de witlof heeft geen lange reis gehad, is daardoor verser en lekkerder. Kortom: genieten. Het koken van deze fijne stronkjes witlof vind ik maar zonde: liever gebruik ik ze rauw in een salade. Deze zomerse witlofsalade is superlekker en zit barstensvol vitaminen. Geniet ervan!

Al weken kon ik niet wachten tot het zomerse fruit weer in de schappen zou liggen. En ja, ook voor fruit gaat onze voorkeur uit naar lokaal en seizoensgebonden. Het is lekkerder, goedkoper en verser. Nu moet ik wel zeggen: avocado en mango … ehhh jep, die komen niet uit Nederland. Maar de aardbeien, die wel! En wat zijn ze lekker, die zomerkoninkjes!!!!

Zomerse witlofsalade fruit

Bijkomend voordeel: deze zomerse witlofsalade staat turbo snel op tafel. Je kunt het als lunch eten, in het zonnetje ❤️ (dat hebben wij gedaan) maar net zo goed als avondmaaltijd. Het is een lichte maaltijdsalade, misschien wil je hem nog aanvullen met een lekker stukje vlees of gegrild stukje vis. Het kan allemaal. Smullen doe je sowieso!

Nog twee kleine tips: voor de foto hebben we de meloen in halve maantjes gesneden en de witlofbladeren intact gelaten. Dat is leuk voor de foto, maar het is praktischer (en eet makkelijker) om de meloen in blokjes te snijden en ook de witlof in kleine stukjes te snijden. :-)

Zomerse witlofsalade met fruit
Door: 
Recept: Salade
Keuken: Hollands
Voorbereidingstijd: 
Bereidingstijd: 
Totaaltijd: 
Aantal porties: 2
 
Zomerse witlofsalade met fijne witlof uit Nederland, lekker knapperig, fris & sappig!
Dit heb je nodig
  • fijne witlof - 250 gram (3 kleine stronken)
  • 2 eieren
  • aardbeien - 130 gram
  • galiameloen - ¼
  • avocado - 1
  • mango - ½
  • verse bieslook
  • Voor de dressing:
  • yoghurt - 2 el
  • honing - 2 tl
  • kerriepoeder - ⅛ tl
  • peper
  • zout
Zo maak je het
  1. Snijd de witlofstronken doormidden, verwijder het kontje en de harde kern, trek de bladeren uit elkaar en spoel ze af in een vergiet met koud water
  2. Kook de eieren
  3. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd het vruchtvlees doormidden
  4. Snijd de galiameloen in blokjes (dat is praktischer dan de drie halve maantjes op de foto ;-))
  5. Snijd de avocado doormidden tot aan de pit, draai de helften van elkaar, snijd het vruchtvlees in de schil in reepjes en lepel deze uit de schil
  6. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in blokjes
  7. Giet de eieren af, pel ze en snijd ze in plakjes
  8. Leg alle ingrediënten op een bord, knip de bieslook in stukjes en strooi deze over de witlofsalade
  9. Meng de ingrediënten voor de dressing en druppel deze over de salade

 

Wil je dit recept bewaren? of maak een account aan.